Kósa Lajost is magához rendelte Orbán Viktor

Helyi hírek

Orbán Viktor miniszterelnök a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyalt szombat délelőtt a Karmelita kolostorban a gazdasági akcióterv új elemeinek előkészítését célzó konzultációsorozat keretében – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közlése szerint a megbeszélésen Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár polgármestere, Péterffy Attila társelnök, Pécs polgármestere, Szalay Ferenc ügyvezető alelnök, Szolnok polgármestere, Kósa Lajos tiszteletbeli elnök, valamint a kormány részéről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vett részt.

A tanácskozáson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről volt szó – mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy szombaton jelentik be a gazdasági akcióterv újabb lépéseit.

Kósa Lajos beszámolója:

Ma délelőtt a Miniszterelnöknél járt a Megyei Jogú Városok Szövetségének delegációja, ahol a koronavírus-járvány gazdasági hatásait kezelő, az önkormányzatokat érintő adócsökkentésekről konzultáltunk. Természetesen részt vett a megbeszéléseken a képen látható Szita Károlyon, Orbán Viktoron, Papp Lászlón és rajtam kívül, a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke, Pécs baloldali polgármestere és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is. Mindennél fontosabb, a munkahelyek és a vallalkozasok védelme, aminek a legjobb eszköze az adócsökkentés. A részleteken még dolgozni kell, de abban egyetértés volt, hogy ha nem lesznek vállakozások és munkahelyek, a válság elmúltával fellendülés sem lesz.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán