Apáczai Csere János-díjat kapott a Vasvári Pál Gimnázium tanára

Helyi hírek

Győri Izabella, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium történelem, német és mozgóképkultúra-média szakos középiskolai tanára, szakvizsgázott pedagógus és innovátor mesterpedagógus Apáczai Csere János-díjat vett át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A pedagógusnapi elismerésként adományozott díjakat a koronavírus-járvány miatt 2020. szeptember 10-én adták át a Pesti Vigadóban – írja a nyíregyhaza.hu.

Az Apáczai Csere János-díjat az oktatási miniszter adományozza pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók számára kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért évente egyszer a pedagógusnapon. A díjazott Kiss Nagy András szobrászművész plakettjét és jutalomösszeget kap. A díjazás javaslat alapján történik, a felterjesztés helye az OKM Társadalmi és Civil Kapcsolatok Titkársága, határideje az adományozást megelőző év november 20-a.

A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban 27 éve tanító Győri Izabella tanárnő örömmel nyilatkozott szerkesztőségünknek arról, milyen utat járt be az Apáczai Csere János-díj átvételéig.