Mirkóczki Ádám

Kilép a Jobbikból Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Helyi hírek Ország

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból.

Közös megegyezésen alapuló döntést hozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Eger polgármestere, melynek értelmében Mirkóczki Ádám elhagyja a pártot

– olvasható a Jobbik közleményében, melyben hangsúlyozzák, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll a háttérben, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez. Kiemelik, hogy ez egyik fél részéről sem politikai döntés: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával.

Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is

– írják. Hozzáteszik: a Jobbik magyar néppárt az emberekért dolgozó, felelősségteljes közösségként támogatja Mirkóczki Ádámot a városvezetői munkájában, és ugyanezt a hozzáállást várja el más pártok vezetőitől is.

Mirkóczki Ádám közben a Facebook-oldalán is tájékoztatott a döntésről:

A mai napon lezárul az életemnek egy nagyon fontos szakasza. A mai nappal a pártpolitikát befejeztem. Megköszönve közösségemnek az elmúlt évtizedet, a Jobbikból kilépek. Döntésemnek egyetlen oka van: városvezetőként, felelősséggel tartozva minden egriért és szeretett városomért, nem hagyhatom, hogy a pártpolitika bármiféle befolyással bírjon döntéseimre vagy Eger sorsára. Polgármesterként kizárólag Egerhez, az egriekhez akarok hű lenni, kizárólag értük kívánok a jövőben dolgozni.

Döntésemnek nincs köze sem politikai, sem személyi ügyekhez, ahogy vélt vagy valós konfliktusokhoz sem. A Jobbiknak és különösen egykori képviselőtársaimnak sikeres és eredményes munkát kívánok – olvasható a bejegyzésben.

A Jobbikot Vona Gábor távozása után konszolidáló Sneider Tamás és két másik országgyűlési képviselője (Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely) is kilépett a párt parlamenti frakciójából a Jakab Péter által fémjelzett irányvonallal szembeni elégedetlenségüket kifejezendő.

A mai napon lezárul az életemnek egy nagyon fontos szakasza. A mai nappal a pártpolitikát befejeztem. Megköszönve…

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2020. június 2., kedd