Ennyit kell kipengetni 2023-tól egy vendégéjszaka adójára Hajdúszoboszlón

Az önkormányzat belterületi határain belül 590 forint /fő/éjszaka, határain kívül pedig 300 forint egy főnek az adó egy éjszakára – tette közzé a település önkormányzata a 22/2012. (XI.29.) önkormányzati rendelet nyomán. Érdemes tovább olvasni, hiszen a turizmus-vendéglátás ágazatot segítő intézkedésekről is érkezett tájékoztatás.

Papp László és Szijjártó Péter

Szijjártó: “Debrecenre mindig lehet számítani” – helyi politikusok bólogattak a miniszternek

Nagy szeretettel fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a Debrecenbe összetrombitált fideszes holdudvar – tanúskodik róla a miniszter által megosztott Facebook-album, melynek azt a sokatmondó címet adta, hogy “Debrecenre mindig lehet számítani”.

Jön a hideg és a lehűlés

Lehűlés érkezik, északkeleten lesz a leghidegebb a jövő héten

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.

BMW gyár Debrecen épül

Itt a nagy bejelentés a debreceni BMW-gyárral kapcsolatban: akkumulátor-összeszerelő üzem is lesz

A BMW akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz épülő debreceni gyárában, a projekt összértéke így eléri a 800 milliárd forintot, és ezzel Magyarország történetének harmadik legnagyobb zöldmezős beruházása lesz – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a hajdúsági városban.

Akkumulátorgyár konzultáció Debrecen

Nagy többséggel mondtak nemet a debreceniek az akkumulátorgyárra, a Civil Fórum további lépésekre készül

A Civil Fórum Debrecen Egyesület a létesítendő kínai akkumulátorgyár ügyében, a többség véleményének  képviseletére vállalkozott, mivel hisszük, hogy a debreceniek akaratával szemben nem lehet a várost  irányítani – írja az egyesület portálunkhoz eljuttatott közleményében.