A debreceni vonaton akart gyereket csinálni egy diáklánynak – elítélték a késes “udvarlót”

A Püspökladányi Járásbíróság január 21-én távmeghallgatás útján tartott tárgyaláson hozott ítéletet annak a tiszabecsi férfinek az ügyében, aki 2019 április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval.

Debrecenben jótékonykodtak a válogatott gyorskorcsolyázók

Jászapáti Petra és a 2018-as téli gyorskorcsolya olimpián aranyérmet szerző Liu Shaoang és Knoch Viktor 2019 decemberében több debreceni iskolába is ellátogattak. A céljuk az volt, hogy népszerűsítsék a Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa Bajnokságot, amit 2020. január 24. és 26. között rendeznek meg Debrecenben.

A madarak védelmére hívja fel a figyelmet a debreceni állatkert családi napja

Nagy sikerű rendezvényével az intézmény immár harmadik éve szeretné felhívni a figyelmet a madarak védelmére a debreceni állatkert. E madárbarát családi program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy betekintsünk a télre itthon maradt tollas barátaink, illetve az egzotikus tájakon őshonos madarak különleges világába.

A bíróság elítélte azt a nőt, aki gyermekét egy légycsapóval bántalmazta

Előkészítő ülésen 2020. január 21-én hirdetett jogerős ítéletet a Debreceni Járásbíróság azzal a vádlottal szemben, aki légycsapóval ütötte a hároméves gyermekét, mert nem volt szófogadó. A vádlott beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíróság végzésében elfogadott.

Debrecen is leszámolna a műanyag palackokkal, megvan az első díjazott cég

A Fenntartható Debrecen díjat első alkalommal a kovácsolt csapágyalkatrészeket gyártó helyi Eurings Zrt.-nek ítélte oda a város önkormányzata – az elismerést kedden adta át Papp László polgármester Roberto Massucco ügyvezető igazgatónak.

Tűzifát osztottak a debreceni rászorulóknak

Elkezdődött a téli tűzifaosztás Debrecenben. A rászorulók háztartásonként 5-5 mázsa tüzelőt kapnak, amelyet a Dehusz munkatársai felaprítva szállítanak ki a jogosultaknak – jelentette be Papp Viktor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Türk László önkormányzati képviselő 2020. január 20-án a Dehusz Galamb utcai telephelyén.