A Master Good felvásárolta Vajna Tímea utolsó magyarországi érdekeltségét

Gazdaság

Palácsik-Ráthonyi Tímea (korábban Vajna Tíma) és férje is kiszállt augusztusban a Kempinski hotel oldalában működ Nobu étteremből. A japán stílusú vendéglátóipari egység mögött álló cégbe a céginformációk szerint új tulajdonosként a Bárány Invest Kft. érkezett.

A Nobu a Buno Kft.-hez tartozik, amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ami Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt. Palácsik-Ráthonyi ebben a cégben volt érdekelt elhunyt férje egykori üzlettársával,Samuel Russell Falconellóval, a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

A Buno Kft. 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el, amit kivétel nélkül belföldön ért el, de ebből végül „csak” 102,8 millió forint volt az adózott eredmény.

“Gazdagnak lenni felelősség és feladat is.” A debreceni rászorulókon rendszeresen segítő Bárány Lászlót kérdeztük

Az új tulajdonos, a Bárány Invest Kft. Bárány László, a 2024-es leggazdagabb magyarok listájának 23. helyezettje családjának érdekeltségi körében van. Bárány vagyonát nagyrészt a Master Good baromifeldolgozó vállalattal szerezte, és fiai szintén aktívan részt vesznek az üzletmenetben. Az ifjabb Bárányok a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségviselőként jelennek meg apjuk mellett.