Nő a munkahelyek száma ezeken a területeken Magyarországon

Gazdaság

Nem könnyű ma az álláskeresők dolga, ugyanakkor még mindig jobb, mint valaha. Bármennyire is ellentmondásosnak hangzik mindez, mégis az a helyzet, hogy a munkaerőpiac változó tendenciái – pl. robotizáció, automatizáció vagy digitalizáció térnyerése stb. – mellett olyan korban élünk, amikor jó eséllyel lehet munkát találni. Magyarországon is egyre több az olyan hazai és nemzetközi vállalat, amelyik várja a friss munkaerőt, és akár azonnali munkába állással kecsegtet – fizikai dolgozók, betanított munkások, termelést segítő segédmunkások – a gyártás-termelés terén megéri körülnézni az aktuális álláslehetőségeket illetően.

Egyre több a munkalehetőség a gyártás-termelésben a vidéki régiókban

Magyarországon is tapasztalható a tendencia, hogy sok neves vállalat, autógyártóktól kezdve az akkumulátorgyárakig, vidéki régiókban keresik a letelepedési lehetőséget. Debrecenben megtalálható a BMW vagy az elmúlt időben nagy port kavaró kínai akkumulátorgyártó cég is – a munkahelyek számát illetően azonban nem nagyon lehet ok a panaszra. De hasonló helyzetben van számos egyéb vidéki város is. Délen például, a Mecsek lábánál Pécsen is több hasonló profilú üzem várja a jó munkaerőt.

Termelést segítő segédmunka Pécsett egy műszakos munkarendben – ilyen és ehhez hasonló álláslehetőségeket is találhatunk a helyi álláskereső pecsallas.hu oldalán, ezért megéri nyitott szemmel járni. De egyéb kategóriákban is lehet munkára jelentkezni, melyekre könnyen szűrhetünk, valamint álláskeresőként is regisztrálhatunk.

Mit csinál egy termelést segítő segédmunkás?

Sokféle pozícióban találhatunk munkát a fizikai-, összeszerelői- és segédmunkák terén. Példánk esetében a következő feladatokra lehet számítani: MDF-lapok méretre szabása, szelektíven gyűjtött hulladék lerakóhelyekre való elszállítása, raklapok összekészítése és csomagolása, anyagbeszerzés, anyagszállítás. Egy autó- vagy akkumulátorgyártó cégnél is sok olyan betanított pozícióra lehet jelentkezni, ahol a feladatok az első munkanapokon fogjuk elsajátítani – mindez azonban gördülékenyebbé teszi a munkába állás folyamatát, hiszen nincs szükség többkörös interjúztatásra és egyebekre.

Az elhelyezkedés és a munkába állás feltételei

Hogy mire lesz szükség az elhelyezkedéshez? Általánosságban elmondható, hogy a 8 általános megléte alapfeltétel, de van, ahol már a középiskolai végzettséget is kérik, vagy legalábbis előnyt jelent. A B-kategóriás jogosítvány, a rugalmasság (pl. éjszakai munkavégzés) és némi tapasztalat is nagy előnyt jelenthet a jelentkezés során – de nem mindegyik feltétel, ezért érdemes megpróbálni “kopogtatni”, ha egyébként a dolgozni akarásunk, motivációnk megvan és bírjuk a fizikai munkát.

Nem utolsósorban olyan extrákra és juttatásokra is szert tehetünk, mint például az átlagnál magasabb bérezés, a túlórákkal, esti munkavégzéssel járó pótlékok, teljesítményprémium, céges mobiltelefon vagy vállalati autó. (x)