Hogyan követhetjük nyomon a GLS-sel küldött csomagokat?

Gazdaság

Manapság a csomagok csak úgy cikáznak az országban. Egyre többet rendelünk az internetről, illetve magánszemélyektől is. Éppen ezért fontos, hogy nyomon tudjuk követni a küldeményünket.

A GLS rendszeréről olvashattok most bővebben a Csomagnet.hu segítségével készült cikkünkben.

Miért fontos a nyomonkövethetőség?

Mindenki szereti a kiszámíthatóságot. Szeretjük, ha tudjuk, mikor érkezik a küldeményünk, mikor legyünk úton, hogyan szervezzük a teendőinket. Feladóként biztonságot ad, hogy látjuk, hol jár a csomag, tudunk információval szolgálni a címzetteknek.

Milyen információkat ad a GLS rendszere?

A GLS rendszerében nagyon részletesen látjuk a fontosabb információkat. Meg tudjuk nézni, hogy az adott pontig hol járt a küldeményünk, milyen regisztrációs pontokat érintett. Ha pedig már közel a kiszállítás ideje, akkor a várható időpontot is megadja a rendszer.

Hogyan használjuk a nyomkövetőt?

A GLS nem bízta a véletlenre, több oldalról is elérhető a nyomkövetés, például a főoldalról is. A küldeményünk ellenőrzéséhez csak a csomagazonosítóra van szükség. Ezt minden esetben megkapjuk vagy az online rendszerből, ha ott adtuk fel, vagy pedig a csomagpontos ügyintézőtől, ha csomagpontban adtuk fel. A nyomkövetési azonosítót kell beírnunk az annak szánt helyre.

Ezek után a rendszer kidobja a nyomkövetési oldalt. Ennek a tetején látunk öt piktogramot, az „előértesítés”, az „úton”, a „depó”, a „kézbesítés alatt” és a „kézbesítve” fázisához köthetően. Ezeken ha túljut a csomagunk, akkor kipipálják az adott jelölőnégyzetet.

Ezek alatt bővebben kifejtve látjuk az információkat, látjuk a regisztráció helyét és idejét is. Amikor pedig a futárnál van a csomag, a felső sávban a kiszállítás várható ideje is megtekinthető. Ezeket az adatokat bármikor lekérdezhetjük, de azt tartsuk észben, hogy mivel egynapos átfutási idővel dolgozik a GLS, így az egyes fázisokon is hamar túljut.

Adjuk fel online a csomagot!

Ma már nagyon könnyen adhatunk fel csomagot online, ezzel is megspórolva nagyon sok időt. Több oldal is erre szakosodott, köztük a Csomagnet.hu is. Náluk például elég beírni a főoldalon lévő kalkulátorba a küldeményünk adatait, és már számolja is a rendszer a legjobb ajánlatokat.

Ezek közül mi választhatjuk ki a legszimpatikusabbat. Ezek után elég megadni a feladó és a címzett adatait, illetve a küldeményre vonatkozó extra szolgáltatásokat, mint például az utánvét. Ha ezekkel mind kész vagyunk, nagyon könnyen, bankkártyával ki tudjuk fizetni a szolgáltatást, és már csak otthon kell várnunk a futárt.

A nyomonkövetés egy nagyon hasznos és már alapnak számító funkció a futárcégeknél, így a GLS-nél is. A rendszerük könnyen megtalálható, használható és nagyon alaposan közli az információkat.