Egyre nagyobb társadalmi elvárás a munkáltatókkal szemben a fogyatékossággal élők foglalkoztatása

A magyarok 88 százaléka támogatja, hogy a munkahelyeken munkalehetőséget biztosítsanak a fogyatékossággal élőknek, 84 százalékuk pedig úgy látja, az érintettek problémáit a közbeszéd témájává kell tenni – ismerteti egy ezer ember bevonásával készített, kvantitatív kutatás alapján a Szerencsejáték Zrt.

1441 forint volt a fizikai melósok átlag órabére tavaly év végén

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest – közölte a Trenkwalder és a Moore Hungary kedden az MTI-vel.

A bitcoin előnyei és hátrányai

Manapság a bitcoin és egyéb digitális valuták már nem számítanak annyira idegen koncepciónak mint néhány évvel ezelőtt. Egyre több ember igyekszik lépést tartani az új fizetési technológiákkal, és egyre többen kíváncsiak milyen előnyöket is kínál a bitcoin a hagyományos valutákkal szemben. Habár a kriptovaluták királya számos előnyt kínál az online fizetések terén, természetesen van néhány […]

Megéri mémalapú kriptovalutákba fektetni?

Az internetes mémek a 2010-es években szinte futótűzként terjedtek az interneten. Manapság szinte nem múlik el olyan nap, hogy ne botlanánk bele néhány mémbe a közösségi hálók egyikén. A mémek népszerűségének köszönhetően, a mémalapú kriptovaluták népszerűsége is szinte robbanásszerűen növekedett 2021-ben. Ezt persze nem írhatjuk kizárólag Elon Musk Twitter bejegyzéseinek a számlájára, habár az biztos, […]

Az állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban

A kormány és Debrecen város együttműködése újabb ponthoz érkezett, kormánydöntés értelmében a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.