Napelem, naperőmű

Az MVM csoport megvásárolja Magyarország egyik legnagyobb naperőművét

Jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját az MVM csoport, a december 7-én lezárult tranzakció értelmében a megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve – tájékoztatta a vállalat pénteken […]

Gázóra

MVM: nem elég lefényképezni a mérőállást, visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben a levélben megadott ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét – tudta meg a Világgazdaság.

Márki-Zay Péter

A közpénzzel kitömött CÖF és Megafon helyett az ellenzéki pártokat büntetné 260 millióra az ÁSZ

Első körben 260 millió forintos bírságot szabott ki a fideszes káderekkel telepakolt Állami Számvevőszék a 2022-es választáson együtt induló hat ellenzéki pártra – tudta meg a 444.hu.

sertéshús

Így trükközhetett a kormány, hogy papíron kijöjjön a 10 százalék alatti infláció

Orbán Viktor hónapokkal korábban belengette, hogy még idén ősszel 10 százalék alá csökkenti nekünk az inflációt, ez pedig természetesen kötelező érvényű volt a statisztikusokra is: ha törik, ha szakad, valahogy ki kellett jönnie ennek az egyébként nem különösebben jó adatnak.

Szijjártó Péter Pekingben

Szijjártó: mi, magyarok az új autóipari korszak nyertesei közé tartozunk

Magyarország az elektromos autóipari átállás, és ezáltal pedig az új európai gazdasági korszak nyertesei közé tartozik, ez annak is köszönhető, hogy a kormány a lehető legjobb együttműködést alakította ki a piac szereplőivel – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.