A tofu, vagy magyarosan szójababsajt egy magas fehérjetartalmú kínai élelmiszer. Már kishazánkban is egyre többen, és nem csak vegák fogyasztják. Pirítva zöldségekkel, magvakkal és akár gyümölcsökkel is ehető, gyors, egészséges és finom étel. Én is rendszeresen elkészítem.
Hozzávalók:
Egy csomag fűszerezett tofu
1-2 kanál olívaolaj
Zöldségek
Gyümölcsök
Sajtok
Pirított magvak
Balzsamecet
Elkészítés:
Vágjuk fel a tofut kisebb csíkokra, majd tegyük egy előre olajozott serpenyőbe.
Az olaj ne legyen túl forró, mert a pác miatt könnyen kicsaphat. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, amíg enyhén meg nem pirul. Túlsütni nem érdemes, mert akkor kiszárad.
Ha kész, locsoljuk meg egy kis balzsamecettel. Köretként tehetünk hozzá sült burgonyát, bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, pirított magvakat, vagy ami éppen otthon van.
Elkészítési idő: 10 perc.
Bon appetit!
– Rontó Judyt –