Gasztronómiai programajánló Debrecenből.
május 15. 19.00 Chateau Vincent Pezsgők Vacsorája
A pezsgő készítés hazai mestere, Garamvári Vencel, 4. alkalommal hozza el és mutatja be kiváló italait a Platán Hotelben!
Az ételeket Balogh Károly konyhafőnök és csapata készítik.
Az est menüje a következő:
Köszöntő pezsgő
Vincent Blanc Fleur – Hideg vizitorma leves, karfiol panna cotta, avokádó, fekete kaviár
Vincent Don Giovanni – Sült libamáj szotírozott friss parajjal, céklapüré és sáfrányhab
Vincent Optimum Brut – Tengeri süllő korianderes répakrémmel, szójaszószos narancs szósszal és friss retekkel, csírákkal,
pikáns dresszinggel
Vincent Tokaji Furmint Brut – Ropogós császárhús, sertés szűz grillezett kápia paprika kéregben, krémes burgonyapürével, rozmaringos sárgabarackkal
Vincent Evolution Rosé – Fehér spárga creme bruleé, mandula tortával és friss eperrel
Az est végén meglepetés pezsgő!
Helyszín: Platán Hotel (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)
május 16. 18.00 III. Világbajnok Chefek Éjszakája
Élményvacsora az Átrium étteremben 5 világbajnok chef közreműködésével!
Breitenbach Rezső chef (Hotel Lycium****)
többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
Breitenbach Attila chef (Malom Hotel)
többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
Mile József executive chef (Aquaticum Termál és Wellness Hotel****)
többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
Rédai Attila executive chef (Calico Jack Pub)
többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
Gonda Attila executive chef (Hotel Silver****superior Hajdúszoboszló)
többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
Helyszín: Hotel Lycium (Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/506-600)
május 20. 14.00 Kemencés Nap
Befűtünk a Nagymacsi Közösségi Ház udvarán álló kemencét (Bencét). A résztvevők dagaszthatnak, keleszthetnek és ha kisült, megkóstolhatják a finom falatokat.
Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Háza (Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39., Tel.: 52/217-171, 30/5660-252)
május 27. 10.00 – 12.00 Kemencés Nap
A Kismacsi Közösségi Ház udvarán álló kemencét (BORISKÁT) befűtjük ezen a napon. A gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlott programon tésztát dagasztunk, formázunk és a kelesztés után a kemencében kisütjük.
Helyszín: DMK Kismacsi Közösségi Háza (Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16., Tel.: 52/716-698, 30/5660-252)
A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.
4024 Debrecen, Piac u. 20.
Tel.: 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu
www.iranydebrecen.hu
facebook.com/iranydebrecen