Debreceni páros

1849 darab batyuban sült pároskolbász várja hamarosan az éhes debrecenieket a Nagytemplom előtt

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját – jelezték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.

Lendvai Levente

Így lesz igazán finom a húsvéti sonka

Húsvét közeledtével sok családban felmerül a kérdés: mi teszi igazán különlegessé a húsvéti sonkát? Az ünnephez kapcsolódó étkezési szokásokban gyökerező hagyományok mellett az igazi húsvéti sonka alapvetően két dologból áll: minőségi alapanyagokból és gondos elkészítésből. Ehhez ad most néhány tippet a Budapest legmagasabb pontján újonnan megnyitott étterem, a VIRTU ifjú séftehetsége, Lendvai Levente.

Bocuse d'Or magyar csapat

Bocuse d’Or 2024: különdíjjal jutott tovább a bocskaikerti séf vezette magyar csapat

Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának, ahol a magyar csapat biztosította helyét a lyoni döntőre, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, és a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerte – jelentette be csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2024

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2024: ínycsiklandó falatokkal várják idén is az érdeklődőket

2024 nyarán 8. alkalommal rendezik meg a Nagyerdőn a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, milyen magaslatokban tart most a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

Hajdúsági disznótor 2024 programok

Hajdúsági Disznótor: cukros-májas hurka és 2024 legfinomabb pálinkája csábít Hajdúböszörménybe

Idén is megrendezik a Hajdúsági Disznótor és Hajdúsági Népművészeti Nap című  programot Hajdúböszörményben – jelentette be sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester, Fórizs László és Sőrés István alpolgármesterek, valamint Varga József a Hajdúhét Kft. programkoordinátora.

Debrecen, Déri múzeum, kultúra, kiállítás

Pajzán meséket hallgathatunk borkóstolás közben a Déri Múzeumban

Az új évben a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódva hívjuk és várjuk szeretettel kedves vendégeinket a tavalyi évben már nagy sikert aratott mesés borkóstoló estünkre, 2024. január 26-án pénteken, 18 órától a Déri Múzeum dísztermében – olvasható a múzeum felhívásában.