Tucatnyi gyerekkel kegyetlenkedett Böjte Csaba alapítványának nevelője, az atya szerint “a történtekben nekünk is van felelősségünk”

A legsúlyosabb büntetést, 30 év börtönt kapott a csíkszeredai bíróságtól Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonainak egyik volt nevelője – derítette ki az Azonnali.

Törökország úgy döntött, támogatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozását

Törökország belegyezett Svédország és Finnország NATO-tagságának támogatásába – jelentette be az észak-atlanti szövetség elnöke kedd este, miután a felek aláírták az erről szóló megállapodást a madridi NATO-csúcs keretében.

Bevásárlóközpontot rakétáztak szét az oroszok Ukrajnában – pánik, sok a halott

Bevásárlóközpontba csapódott be orosz rakéta hétfőn az Ukrajna középső részében lévő Poltava megyei Kremencsuk városban, az eddigi adatok szerint legalább tízen vesztették életüket és több, mint negyvenen sérültek meg – közölte kora este Dmitro Lunyin, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő portálon.

Atombomba felrobbanás

Az EU eszközöket juttat Ukrajnának a vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fenyegetések esetére

Az Európai Unió orvosi felszereléseket, védőeszközöket és speciális felszereléseket juttat Ukrajnának egyebek között a vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fenyegetésekkel kapcsolatos népegészségügyi kockázatok kezelésére – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Eltaknyolt a szenteltvízen az orosz főpap-oligarcha, akit Orbán megvédett a brüsszeli szankcióktól

A “vallásszabadságra” hivatkozva érte el néhány hete a magyar kormány, hogy Kirill orosz pátriárka lekerüljön az EU szankciós listájáról, így a putyinista főpap megtarthatja összeharácsolt vagyonkáját.

Emmanuel Macron

Macron új kormány alakításával bízta meg eddigi miniszterelnökét

Emmanuel Macron francia államfő megbízta eddigi miniszterelnökét, Élisabeth Borne-t, hogy július elejére “alakítson egy új cselekvő kormányt” az elnöki koalíción kívüli pártok bevonásával. Az elnök ezt az AFP hírügynökségnek szombat este adott interjúban jelentette be.

A kijevi vezérkar szerint az ukrán erők megállították az oroszok előrenyomulását Liszicsanszknál

Az ukrán fegyveres erők megállították az orosz csapatok előrenyomulását a Donyec–medencei Liszicsanszk város déli peremén, Szeverodoneck irányában változatlanul heves harcok folynak – számolt be a kijevi vezérkar a csütörtök délutáni helyzetjelentésében.