Robert Fico és Orbán Viktor

Szlovákiai választások: Fico győzött, a magyar párt nem jutott be a parlamentbe

Robert Fico pártja az Irány (Smer-SD) a megszerzett voksok 23,6 százalékával nyerte az előrehozott szlovák parlamenti választást a leadott szavazatok 94,6 százalékos feldolgozottságánál. Az aktuális feldolgozottság mellett a Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.

Vologyimir Zelenszkij

Zelenszkij az orosz vétójogot megakadályozó reformra tett javaslatot az ENSZ BT-ben

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén felszólalva javaslatokat tett a testület reformjára, ezek célja elsősorban annak elkerülése, hogy a BT állandó tagjai, köztük Oroszország vétójogukkal élve leblokkolhassanak egyes döntéseket.

Azerbajdzsán Karabah

A muszlim Azerbajdzsán megtámadta a többségében keresztény örmények által lakott Hegyi Karabahot – az Európa Tanács azonnali tűzszünetet követel

A strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács kedden nyilvánosságra hozott közleményében elítélte Azerbajdzsán “agresszív katonai hadműveletét Hegyi-Karabahban”, és azonnali tűzszünetre szólított fel.

Igor Matovič és Róbert Kaliňák

Összeverekedett a volt szlovák belügyminiszter és az ország korábbi miniszterelnöke – videó

Dulakodásig fajult két korábban magas beosztást betöltő szlovák politikus – Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminisztere és Igor Matovic volt kormányfő – vitája egy szerdai pozsonyi sajtótájékoztatón – jelentették szlovák hírportálok. A TASR hírügynökség szerint Kalinák a történtekkel összefüggésben feljelentést tett a rendőrségen.

Marokkói szurkolók zavargás Franciaországban

Meghalt egy közúti ellenőrzésen ellenálló tinédzser Franciaországban

Életét vesztette egy 16 éves fiú szerda este, miután motorkerékpárjával összeütközött egy rendőrautóval a Párizstól nyugatra fekvő Elancourt-ban – közölte az illetékes versailles-i ügyészség. A France Inter közrádió értesülése szerint az ütközést megelőzően a tinédzser nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni próbáló rendőröknek.