Welcome Dinner a Debreceni Egyetemen

Nagyon népszerű a Debreceni Egyetem a külföldi hallgatók körében

Egyetem

Huszonhárom országból, köztük Tanzániából is érkeztek diákok az őszi szemeszterre a Debreceni Egyetemre.

Az intézmény Nemzetközi Irodája és Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága szerdán köszöntötte őket a hagyományos Welcome Dinner keretében. A külföldi hallgatók a fogadóvacsorán ízelítőt kaptak a magyar gasztronómiából és helyi táncokkal is ismerkedhettek.

Mintegy 150 hallgató folytatja tanulmányait a Debreceni Egyetemen a 2024/25-ös tanév első félévében az Erasmus+, illetve egyéb programok és intézményközi megállapodások keretében.

Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője elmondta, a diákok többségében az Erasmus+ programországokból érkeztek, kiemelkedő a spanyol, a portugál, a francia, az olasz és a török hallgatók száma. Az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás programjának keretében Afrika több országából, így Dél-Afrikából, Namíbiából, Tanzániából, illetve Angolából is fogadott az intézmény hallgatókat, akik a Gazdaságtudományi Karon, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon mélyíthetik el ismereteiket. Intézményközi szerződések keretében pedig Azerbajdzsánból és Kazahsztánból is érkeztek, de féléves kutatási ösztöndíjjal a Fulbright program révén is jött amerikai PhD-hallgató a Bölcsészettudományi Karra – írja a hirek.unideb.hu.

A külföldi diákok a szerdai fogadóvacsorán megízlelhették a hajdúsági töltött káposztát, a rétest és a pogácsát is, a jó hangulatról pedig a Szeredás Együttes gondoskodott.