Újabb rekordot döntött a Campus Sportfesztivál

Újabb rekordot döntött a Campus Sportfesztivál

Egyetem

Három sportágban több mint ezer résztvevővel rendezte meg a Debreceni Egyetem a XVII. Campus Sportfesztivált.

Az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál kísérőprogramjaként szervezett sportversenyen több mint ötven felsőoktatási intézmény hallgatói küzdöttek az értékes nyereményekért július 23-án és 24-én.

A Debrecenben zajló Európai Egyetemi Játékok miatt ezúttal rendhagyó helyszínen, a Böszörményi úti campuson várták a Campus Sportfesztivál versenyzőit, akik kispályás labdarúgásban, 3X3 kosárlabdában és röplabdában mérték össze tudásukat.

Ez egy kötetlen, közösségépítő sportrendezvény, ahol az egészséges életmódot igyekszünk népszerűsíteni. Úgy gondolom, jó úton járunk, hiszen idén mindhárom sportágra akkora túljelentkezés volt, hogy idő előtt le kellett lezárnunk a regisztrációt

– hangsúlyozta Dékán Tamás, a rendezvény főszervezője a hirek.unideb.hu-nak.

Idén a röplabdát választották a legtöbben, összesen 85 csapat mérkőzött meg egymással, de minden hely elkelt a kispályás labdarúgás és a kosárlabda versenyeire is. A résztvevők száma az ezer főt is jócskán meghaladta, 140-en a határon túlról érkeztek. A debreceniek mellett szinte az összes magyarországi felsőoktatási intézmény képviseltette magát.

Összesen 52 felsőoktatási intézmény hallgatói jelentkeztek az idei Campus Sportfesztiválra. Sokan először látogattak el hozzánk, de vannak évről-évre visszatérő csapatok is. A Kolozsvárról érkezett sportolók például már tavaly megbeszélték, hogy idén újra itt találkoznak majd

– emelte ki Fenyves Veronika, a szervezőbizottság tagja.

Az élményeken túl a legjobb csapatok értékes nyereményekkel is gazdagodhattak. Az első három helyezett minden sportágban sportszervásárlási utalványt nyert. Emellett abban a sportágban, ahol legalább 20 alakulat mérkőzött meg egymással, az első hat helyezett Campus Fesztivál bérletet is kapott, a többi résztvevő pedig egy napi jegy áráért juthatott hozzá a heti karszalaghoz.