friss bölcsészek a Debreceni Egyetemen

Átvették diplomáikat a friss bölcsészek a Debreceni Egyetemen

Egyetem

A végzősök hatalmas száma miatt három diplomaosztót is tartott a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

A Főépület Díszudvarán június 28-án, pénteken rendezett ünnepségeken több mint hétszáz végzős vehette át oklevelét. Az eseményeken kari kitüntetéseket és a Hallgatói Önkormányzat elismeréseit is átadták.

Alapképzésben nappali és levelező tagozaton 372, mesterképzésben 160, osztatlan tanárképzés keretében 98, rövid ciklusú tanári mesterképzésben 19, szakirányú továbbképzés keretében 120, összesen 769 jelölt tett sikeres záróvizsgát, és felelt meg a diplomaszerzés követelményeinek – írja a hirek.unideb.hu.

110 éve, a jogelőd Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemen az 1914-es első tanévben az akkori Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Karon – amely az egyetem történetében egyedüliként töretlenül, megszakítás nélkül működik mind a mai napig – mindössze 31 hallgató tanult 12 oktató – ahogy akkor mondták, tanerő – irányításával

– mondta ünnepi köszöntőjében Keményfi Róbert, a DE BTK dékánja, majd azzal folytatta, hogy a kar diákjainak száma jelenleg már háromezer, akik oktatóikkal együtt élvezhetik azt a kiváltságos helyzetet, hogy az intézmény patinás Főépületébe léphetnek be nap mint nap.

Kiemelte: a frissdiplomások még csak hosszú útjuk egyik – igaz jelentős – állomásánál tartanak, sikeresen befejezték tanulmányaikat és átvehetik diplomájukat, ami papíron is tanúsítja a befektetett munkát. Arra kérte a most végzett bölcsészeket, bárhogy is alakuljon a jövőjük, tovább tanulnak vagy munkába állnak, ne feledjék, hogy mit adott nekik az egyetem, a tudásukat pedig hasznosítsák és adják át belátásuk szerint a következő generációnak.