Ilyen lehet a Vezér utcára tervezett Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem Debrecenben

Eredményes a tendert zártak a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem kivitelezésének második ütemére. Ez a komplexum ad majd otthont a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának is – tette közzé Katona Erzsébet önkormányzati képviselő.

Navracsics Tibor

Navracsics: márciusban kivonulhatnak az egyetemi kuratóriumokból a fideszes politikusok

Nem fenyegeti veszély az Erasmus+ oktatási és a Horizont Európa kutatási programok folytatását, folyamatosan lehet tovább jelentkezni a kiírt pályázatokra – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Brüsszelben a MTI-nek adott nyilatkozatában.

Fábián István Akadémiai Dolgozók Fóruma

Fábián István: “A Debreceni Egyetem szenátusa egy bélyegnyomó testület, ami ha kell, megszavazza Putyinnak a díszpolgárságot”

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) panelbeszélgetést szervezett egyetemek képviselőivel a felsőoktatási intézmények fenntartóváltásáról, a működés új módjáról és következményeiről – számolt be a Telex.

Kiderült, miért érdemes testnevelőtanár-képzésre jelentkezni a Debreceni Egyetemre

Idén először szervezett nyílt napot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete a sporttudományok iránt érdeklődő középiskolások, felvételi előtt álló fiatalok számára. A rendezvényen részletes tájékoztatást kaptak az érdeklődők a testnevelő- és gyógytestnevelő tanári szakokról, valamint a gyakorlati felvételi követelményekről.

Páll Dénes lesz a MOTESZ következő elnöke

Debreceni professzor lesz a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének elnöke

Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökhelyettesét, a Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatóját választották meg a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a MOTESZ következő elnökének. Páll Dénes megbízatása 2025-től két évre szól – írja az unideb.hu.

K&H 2022-es, a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat

Debreceni diákok sikere a K&H 2022-es, a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatán

Nyolcadik alkalommal díjazta a K&H azokat az ifjú agrárszakembereket, akik a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság, a vegyszercsökkentés, a biodiverzitás megőrzésének új, innovatív lehetőségeit kutatják; idén kilenc hallgató nyerte el az elismerést – közölte a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) szerdán az MTI-vel.

Komondor szuperszámítógép Debrecen

Komondor, az ország legerősebb szuperszámítógépe fűti majd a debreceni sportuszodát

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.