Debreceni Egyetem

Derékmelegítő plédeket kapnak a Debreceni Egyetem csökkentett hőmérsékletű épületeiben dolgozók

Dolgozói körlevélben tájékoztatta a Debreceni Egyetem oktatóit, kutatóit és dolgozóit az intézmény kancellárja az energiafogyasztás mérséklését célzó beavatkozási lehetőségekről. Az intézkedések október 1-jétől a tanulmányi időszak végig december 9-ig hatályosak, és nem korlátozzák az oktatási, illetve vizsgáztatási tevékenységet.

Az egészségügyi szakirányú képzéseket is népszerűsíti a Debreceni Egyetem a Kutatók éjszakáján

Nyolc tudományos előadást és számos látványos kísérőprogramot kínál a Kutatók éjszakája rendezvénysorozatban a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara Nyíregyházán. Az intézmény célja, hogy felhívja a figyelmet oktatási kínálatára és vonzóvá tegye szakirányú képzéseit a jövő egészségügyi és szociális szakemberei számára.

Lucerna-kutatás a Debreceni Egyetemen

Öt évig kutatták EU-s pénzből a lucernát a Debreceni Egyetemen, itt az eredmény

Alternatív fehérjeforrás és takarmány előállítása, valamint újgenerációs technológiai eljárás kidolgozása volt a célja annak az ötéves kutatás-fejlesztési programnak, amelynek keretében a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar szakemberei a lucerna feldolgozásának új lehetőségeit kutatták.

Kitüntetés kitüntetés hátán, új docensek és adjunktusok a Debreceni Egyetem bölcsészkarán

Kari kitüntetések, szakmai díjak, tudományos elismerések átadása mellett az új docensek és adjunktusok vehették át megbízásukat a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett keddi eseményén.