Debreceni Egyetem

Fenntarthatósági rangsor: a Debreceni Egyetem a legjobb magyar a listán

Legjobb magyar egyetemként a top 400-ba került a Times Higher Education legfrissebb, az ENSZ fenntarthatósági céljai alapján készült rangsoron a Debreceni Egyetem. A neves brit rangsorkészítő listáján három kategóriában és összesítésben is jelentőset lépett előre az intézmény. A Partnerségek a célokért kategóriában az első 100 között van a DE.

Paál Boglárka

Debreceni hallgató az év Ifjúsági Sajtódíjasa

Paál Boglárka, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék harmadéves hallgatója nyerte idén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Ifjúsági Sajtódíját, az év online diákmédiuma címet pedig a kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatóinak blogja, a Médiagrund kapta.

Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar dékánja

Ne essünk zavarba, ha egy robot érdeklődik hogylétünk felől! Interjú Husi Gézával, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánjával

A robotika fejlődése töretlen, sőt mondhatni exponenciális. A robottechnológia olyan drasztikus változásokat idéz majd elő mindennapjainkban, hogy arra bizony fel kell készülnünk. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar dékánja és tanszékvezetője vázolta nekünk a közeljövő technológiai lehetőségeit és esetleges problémáit. Interjúnk során szót ejtettünk a mérnökképzés átalakulásáról, és arról is, hogy miért érdemes manapság […]

Gyermekklinika Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

“Jótékonysági vadászatból” kalapoztak össze egymillió forint értékű műszert a debreceni Gyermekklinikának

Vér- és infúzió melegítőt, illetve kézi pulzoximétert (EKG-val) szerzett be a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. adományából.

Ács Géza, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar címzetes egyetemi docense

Elhunyt Ács Géza, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar címzetes egyetemi docense

Életének 84. évében elhunyt Ács Géza, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar címzetes egyetemi docense. Ács Géza 1939-ben született Mándokon. Orvosi diplomáját 1963-ban szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán.

Új vezetőket kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ

Új vezetőket kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ integrációs folyamatának eredményeként több új szervezeti egység jött létre. Június elsejével kezdi meg működését az integrált Orvosi Képalkotó-, az integrált Bőrgyógyászati-, illetve az integrált Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Betegirányító Központ. Az intézmények vezetői pénteken vették át kinevezésüket.

Ökoképzés indul a Debreceni Egyetemen

Az ökológiai gazdálkodást támogató alapképzést indít a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara – jelentette be Harsányi Endre agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettes szerdán az egyetem Látóképi Növénytermesztési Kísérleti Telepén rendezett konferencián.

Dr. Adorján Gusztáv Tamás Emlékkonferencia

A védőnők és a szülésznők szerepéről tanácskoztak a Debreceni Egyetemen

A védőnői és a szülésznői hivatás aktuális szakmai tapasztalatairól és kihívásairól tanácskoztak a szakemberek a Várandósság hete programsorozathoz kapcsolódóan rendezett tudományos konferencián a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán.