Ünnepi fényben tündököl a debreceni Klinikai Központ

Ünnepi fényben tündököl a debreceni Klinikai Központ Elnöki Hivatala

Az adventi várakozás részeként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Főépülete, a park és a Professzorok szoborkompozíció is ünnepi díszkivilágítást kapott – számolt be az egyetem hírportálja. A fényeket mindennap megcsodálhatják az érdeklődők személyesen és a Klinikai Központ weboldalán is.

Debreceni Egyetem Agrárkabinet

Debrecenben írták alá: közös tudásbázist építenek az agráregyetemek

Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem, az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

Országosan egyedülálló retinasebészeti műtőt adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján

Országosan egyedülálló retinasebészeti műtőt adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján kialakított új műtőben a csúcstechnológiás eszközök használatával biztonságosabban és rövidebb idő alatt végezhetők el a retinasebészeti operációk.

Lengyel Ádám

Rangos közgazdasági versenyt nyert a Debreceni Egyetem hallgatója

Lengyel Ádám, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (DE GTK) pénzügy-számvitel szakos hallgatója nyerte meg a London Stock Exchange Group (LSEG) Workspace Portfolio Management versenyét. A rangos közgazdasági megmérettetésen 16 ország több mint kétszáz leendő szakembere indult – számolt be az egyetem sajtóközpontja.

A lítium-alapú akkumulátorok ígéretes alternatíváját fejlesztették ki a Debreceni Egyetemen

Újratölthető cink-levegő akkumulátor környezetbarát, nagy teljesítményű prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem természettudományi és technológiai karának kutatói: az új típusú energiatároló cellulóz alapú, biológiailag lebomló anyagokat használ adalékanyagként és membránként, a fejlesztés már a léptéknövelés fázisában tart – közölte az egyetem sajtószolgálata.

Elnöki kitüntetést kapott Novák Katalintól a Debreceni Egyetem doktorjelöltje, Arnóczki Tímea

Elnöki kitüntetést kapott Novák Katalintól a Debreceni Egyetem doktorjelöltje, Arnóczki Tímea

Elnöki kitüntetést adott át kedden Novák Katalin köztársasági elnök a Debreceni Egyetem doktorjelöltjének, Arnóczki Tímeának, aki tanulmányait a középiskolától egészen a doktori fokozatszerzésig végig kitűnő teljesítménnyel végezte.