Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Debreceni Egyetem tanára

2022. január 13-án hajdúböszörményi otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt Varga Gyula, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar főiskolai tanára, a filozófiatudományok doktora, a klasszikus magyar irodalom kiváló ismerője, az egykori Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánja.

Karikó Katalin nagylelkű felajánlást tett a Debreceni Egyetemnek

A Debreceni Egyetemen (DE) zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója – közölte az egyetem a honlapján pénteken.

Új világítás – ritkán láthatjuk így a Debreceni Egyetemet

Mályvaszínnel világítják meg a Debreceni Egyetem Főépületét így csatlakozik az intézmény a január 17-e és 23-a közötti Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez – tette közzé az egyetem sajtóirodája. A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a betegség védőoltással és rendszeres szűrésekkel megelőzhető.

19 cég keresi leendő munkavállalóit a Debreceni Egyetem Műszaki Karának online állásbörzéjén

Negyedik alkalommal, 19 cég részvételével rendezi meg állásbörzéjét január 19-én, szerdán 10 órai kezdettel – ezúttal online formában – a hallgatók és pályaválasztás előtt álló középiskolások számára a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

Elhunyt Benkő Samu, a Debreceni Egyetem díszdoktora

Életének 94. évében, 2021. december 21-én elhunyt Benkő Samu, Széchenyi-díjas erdélyi művelődéstörténész, az Erdélyi Múzeum-Egyesület egykori elnöke és tiszteleti tagja, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Debreceni Egyetem jogelőd intézménye, a Kossuth Lajos Tudományegyetem díszdoktora.

Online nyílt napot tartanak a Debreceni Egyetem Informatika Karán

A kar képzési és kutatási kínálatát, az egyes szakok sajátosságait, az elérhető ösztöndíjakat és tehetséggondozási programokat, valamint a hallgatóknak kínált további szolgáltatásokat is megismerhetik az érdeklődők a DE Informatikai Karának online nyílt napján január 14-én, pénteken 15 órától.