Babicsek Bernát

Elkészült a szakvélemény: meg lehetett volna menteni Babicsek Bernátot

Bulvár

A művész édesanyja mindig is úgy vélte, mulasztás történt és meg lehetett volna menteni fia életét 2021 szilveszter éjjelén.

Babicsek Bernát mindössze 42 éves volt, amikor 2021 december 31-éről 2022 január 1-re virradó éjjel füstmérgezés következtében elhunyt. Szülei úgy gondolták, a rendőrségi vizsgálat nem volt alapos és meg lehetett volna menteni fiuk életét, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr úgy járt volna el, ahogy kellett volna, ezért ügyvédhez fordultak. A járőr ugyanis látta is a füstöt, de azt hitte, a kéményből jön, pedig a szellőzőn áradt ki.

Újra kihallgatták a tanúkat, felmérték a helyszínt, sőt, többször – sötétben is – rekonstruálták a tragédiát, amelyet Bernát szüleinek is végig kellett nézniük. Az ezek alapján létrejött szakvélemény pedig elkészült – írja a Blikk.

Egyértelműen a mi álláspontunkat támasztja alá. Kimondja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részérő, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott. Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék

– nyilatkozta a lapnak dr. Borbély Zoltán, aki elmondta azt is, most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad majd tovább az ügy. Ha bebizonyosodik, hogy valóban mulasztás történt, akkor büntetőeljárás indulhat.