V. János

Szabadlábra helyezhetik a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Ország

Válasz Online értesülése szerint jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa V. Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében. A döntés tétje, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil volt igazgatóját több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra helyezik-e.

V.-t folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2019-ben jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték. A második ellene született ítélettel 2021-ben kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt marasztalták el, akkor két év három hónap börtönre azért, mert helyettesével, K. Endrével igyekezett eltussolni a szexuális bűnelkövetést.

A Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésben állapította meg V. összbüntetését, a férfi legkorábban ennek kétharmadának letöltése után, vagyis hat év két hónap után szabadulhat.

K. arra vette rá V. egyik áldozatát, hogy vonja vissza korábbi vallomását. Ő már szabad: Novák Katalintól elnökli kegyelmet kapott, amelybe belebukott Novák és a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit is.

Kitálalt az ügyvéd, aki nyilvánosságra hozta Novák Katalin kegyelmi döntését K. Endre ügyében