Kósa Lajos Cigándon

Kósa: mi nem összevissza beszélünk, segítünk, ahol csak tudunk

Helyi hírek

A Borsod megyei Tisza-parti városkában, Cigándon folytatta EU-szankció-ellenes országjáró túráját Kósa Lajos.

A debreceni fideszes képviselő előadása után a Zemplén TV-nek foglalta össze, miről beszélt hallgatóságának. Sok meglepetés nem volt, Kósa Lajos feladata most az volt, hogy a kormány álláspontját továbbítsa a cigándiaknak.

Felidézte: a magyar kormány az egyetlen, aki már több ügy kapcsán is megkérdezte a választókat – a példák között említette a gender ügyet is (és megannyi, ezeknél húsbavágóbb téma van, amelyekről nem indítottak konzultációt – a szerk.). Majd arról beszélt,

“mi nem összevissza beszélünk, ezt gondolják a magyar emberek”

– hivatkozott a visszaküldött konzultációs ívekre. Kósa Lajos úgy véli, a konzultációs eredményekre nagyon neki tudnak támaszkodni, és ezt komolyan is veszik mindenütt.

Debrecen leghíresebb Lajosa az egyébként már jóval az orosz ukrán háború előtt meglóduló inflációt “háborús inflációnak” nevezte, és hozzácsapta még a “szankciós energiaválságot” – utóbbi fogalom is a magyar kormány kreálmánya.

Kósa Lajostól azt is megtudhattuk, hogy az alábbi álláspontot kell hangsúlyoznunk:

“Békét, békét, békét, tűzszünetet, tárgyalást.”

Putyin kivonulását Ukrajnából ezúttal sem követelte.

Végül arról beszélt, hogy “mi ahol tudunk, segítünk, itt támogatja legnagyobb arányban a kormányzat az energiaár nyomán kialakult válsághelyzetet”. No és persze megvédték a rezsicsökkentést…