21 körözött személyt fogtak el a rendőrök Nyíregyházán

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Bevetési Osztályának bevonásával fokozott közbiztonsági ellenőrzést tartott a körözött személyek felkutatása és elfogása érdekében 2022. november 14-én. – közölte a police.hu

A rendőrök célja a körözött személyek felkutatása és elfogása volt Nyíregyházán. A rendőrök ellenőrizték a keresett emberek lakó- és tartózkodási helyét, valamint a megyeszékhely frekventált közterületeit is. Az egyenruhások huszonegy körözött személyt fogtak el, és állították elő a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

6 körözött személyt a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetbe vittek, mivel a velük szemben kiszabott pénzbírságok helyébe lépő elzárások letöltésére önként nem vonultak be a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe, valamint 1 személlyel szemben biztonsági intézkedést foganatosítottak.

Előállításuk után 14 személyt szabadon bocsátottak, mert hozzátartozóik az intézkedés ideje alatt a körözés elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be.