Két ismeretlen férfi egy mobiltelefon miatt fenyegette meg a sértettet

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01200/311/2022. bűnügyi számon rablás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2022. február 28-án 23 óra 40 perc és 23 óra 50 perc között Budapest XXIII. kerületében, a Külső Vörösmarty utcában késsel megfenyegetett egy gyalogost. A sértett a fenyegetés hatására átadta a telefonját az elkövetőknek, akik ezután elfutottak. Az eset során senki nem sérült meg.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült.A felvételen az látható, hogy a két elkövető közrefogja a sértettet és úgy kísérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható két férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.