Fehérvár-DVSC: lesznek változások a Loki kezdőjében

Sport

Szombaton 17:15-től a korábbi barát, jelenleg “nagy rivális” Fehérvár otthonában vendégszerepel a DVSC. A Loki Szrdjan Blagojevics leváltása óta csak a ZTE ellen tudott nyerni a bajnokságban, még Dombi “beugrós” Tibor irányítása alatt.

Máté Csaba eddig négy zakónál tart, de a mester optimista.

“Senki számára nem volt meglepetés, hogy következményei lettek annak, ami a Paks ellen történt. Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe sodródtunk, és hogy mindenképpen cselekedni kell. Két nagyon fontos mérkőzés következik, a szombati bajnoki és a keddi, mezőkövesdi kupacsata, szerintem ezek után lehet majd teljes körűen értékelni. A kezdőcsapatban a múlt hetihez képest nagy valószínűséggel lesz változás, azonban a keret minden egyes tagjára számítunk. Az a fontos, hogy megtaláljuk azt a 11-et, amely kellő motivációval, kellő szenvedéllyel megy ki a pályára. Lényeges, hogy csapatként funkcionáljunk, hiszen együtt sírunk, együtt nevetünk, ki kell segítenünk egymást, küzdeni kell egymásért. Ahhoz elég régen vagyok a futballban, hogy tudjam, milyen nyomással, esetlegesen milyen következményekkel jár egy ilyen helyzet. Eddig is szerettünk volna nyerni, most is ez a célunk, nyilván tudjuk, milyen téttel bíró mérkőzés előtt állunk”

– nyilatkozta a DVSC vezetőedzője a klub honlapjának.

Kapcsolódó:

Interjú közben üvöltötte le Dzsudzsák Balázs a DVSC kapusát

Máté Csaba azt is elmondta, a Paks elleni súlyos vereség utáni napon volt egy jó beszélgetés a szakmai stáb és a játékosok között, elég sokáig tartott, megnyilvánulhatott mindenki. Szembesítették a labdarúgókat egyénileg is a hibákkal, ezúttal nem négyszemközt, hanem a teljes gárda jelenlétében.

“Remélem, ez pozitív energiákat mozgósít, nemcsak mentálisan, hanem futball terén is javulnunk kell. Fontos, hogy mindenki elmondhatta a véleményét. Rendkívül kritikus volt a hangnem, úgy gondolom, ennek meglesz a hozadéka. Ennek jelei az edzéseken már megmutatkoztak, de természetesen mindig a mérkőzés az, amely meghatározza, mennyire volt sikeres egy felkészülés. Mindenesetre labdabiztosabbnak kell lennünk, többet kell birtokolnunk a játékszert és élesebbnek kell lenni védekezésben. Minden egyes labdáért meg kell szenvedni!”

mondta Máté Csaba.