Sávlezárások, sebességkorlátozások Debrecenben: hónapokig tarthatnak a munkálatok

Helyi hírek

Debrecen városában infrastrukturális fejlesztések keretében közmű-távvezeték építése kezdődött az István és Vértesi úton 2024. október 14-től.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a munkálatok a 4-es számú főút alatti átfúrással indultak, ami az István útnak a Vincellér utcai körforgalom és az István út 136. szám (AKSD lakossági hulladékudvar) közötti szakaszát érinti. Az érintett területen 2024. december 15-ig ideiglenes sávelhúzások és sávmegszűnések várhatóak.

A forgalom biztonságos irányítása érdekében az ideiglenes forgalmi rend jelzőtábláinak kihelyezése, valamint az István út és a Vincellér utca csomópontja jelzőlámpa-programjainak módosítása megtörtént.

A kivitelező az időjárási viszonyoktól függően 2024. november elejétől több szakaszon is egyidejűleg megkezdi a munkálatokat az alábbiak szerint:

• a Déli sor és a Vértesi úti vasúti átjáró között,

• az István út 136. szám és Déli sor közötti szakaszon és

• a Vértesi úton.

A munkálatok során az érintett útszakaszokon sávlezárások, sávelhúzások és sebességkorlátozások lesznek érvényben. Kérik a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett területeken, és amennyiben tehetik, kerüljék el ezeket az útszakaszokat.