Szeged, Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, kamara, TOP 100, Gazdasági Konferencia, gazdaság, dr. Papp László

Papp László: Debrecen jelentős fejlődésen ment keresztül, itt van az ország egyik legnagyobb iparterülete

Helyi hírek

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) idén is megrendezte a hagyományos TOP 100 Gazdasági Konferenciát, amelynek során a vállalkozói szféra legfontosabb kérdéseit tárgyalták. A konferencia, amelyre október 17-én került sor Szegeden, a Szent Gellért Fórumban, egy újabb lehetőséget biztosított a cégek számára, hogy megosszák tapasztalataikat és ötleteiket.

A rendezvényen Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett, és a debreceni gazdaság fejlődéséről számolt be. Előadásában hangsúlyozta, hogy a város sikeres stratégiákat alakított ki annak érdekében, hogy vonzóbbá váljon a befektetők számára. Debrecen az utóbbi években jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már az ország legnagyobb ipari területeinek egyike található itt, ahol 1500 hektáron zajlanak nagyberuházások, köztük a BMW-gyár építkezése is.

Papp László örömmel jelentette be, hogy kormányzati szinten napirenden van a Szeged és Debrecen közötti út négysávosítása, ami tovább segítheti a két város közötti gazdasági együttműködést. A polgármester kiemelte, hogy a nagyberuházások sikeressége érdekében a településvezetőknek stratégiákat kell kidolgozniuk, amelyek nemcsak a gazdasági fejlődést, hanem a közlekedést, az oktatást és a kultúrát is figyelembe veszik.

A konferencián Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszámolt a régió gazdasági helyzetéről, rámutatva, hogy a top 100 céget vizsgálva a kereskedelem és a feldolgozóipar játssza a legnagyobb szerepet. Kiemelte, hogy a top 100-ba való bekerüléshez 2023-ban 4,25 milliárd forintos árbevételt kellett elérni.

A rendezvény emellett jótékonysági árverést is magában foglalt, ahol egy Szoboszlai Dominik által dedikált mez 1,1 millió forintért kelt el, a befolyt összeget pedig a Reménysugár Alapítványnak ajánlották fel.

A konferencia záró programjaként a résztvevők bepillantást nyerhettek a kamarában működő robotikaszakkörök életébe, ahol a fiatalok bemutatták, mit tudnak az általuk készített robotok.

“Dr. Papp László részvétele és előadása alátámasztotta, hogy Debrecen nemcsak jelenlegi gazdasági helyzetét, hanem jövőbeli fejlődési lehetőségeit is aktívan építi, hogy továbbra is vonzó célpont legyen a befektetők számára” – írta közleményében a CSMKIK.

Fotó: Frank Yvette