Zsuzsi vonat menetrend

A Bátrak Erdejébe utazhatunk a Zsuzsi vonattal

Helyi hírek

Kedves Természetbarátok és Kalandvágyók! Meghívunk benneteket október 26-án, szombaton egy varázslatos éjszakai kalandra A Bátrak Erdejébe, ahol az erdő titokzatos éjszakai világát fedezhetjük fel, és legyőzzük a sötétség elleni félelmeinket! Lépjünk be a denevérek és nesztelen éjszakai ragadozók birodalmába!

Program:

16:30 – Indulás a Ruyter utcai állomásról, utazás a 101 éves Zsuzsi gőzössel. Kezdjük a kalandot a Zsuzsi Erdei Vasút 101 éves gőzösének fedélzetén, amelynek fényei, gőze és melege átsegít minket a sötétségen. Ez a történelmi vasút nemcsak az erdő mélyébe visz minket, de a gőz ereje is segít elűzni a félelmeket, és megalapozza az éjszakai kaland hangulatát.

17:40 – Az éjszaka nesztelen ragadozói: bagoly-les és felgyógyult bagoly elengedés. Fedezzük fel együtt az éjszakai erdő titkait, és ismerjük meg a bagolyfélék és a denevérek rejtélyes világát. A Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány jóvoltából egy felgyógyult bagoly elengedésére is sor kerül, miközben a nesztelen ragadozók életéről is hallhatunk.

18:00-19:00 – Éjszakai túra: merészkedjünk be az erdő mélyébe egy izgalmas éjszakai túra során. Hozz magaddal elektromos töklámpást, hogy fényeddel felfedezd az éjszaka titokzatos életét, és legyőzd a sötétségtől való félelmedet!

19:00 – Zseblámpás kincskereső: a zseblámpák fénye segít majd megtalálni az erdő mélyén rejtőző kincseket. Vajon ki lesz a legügyesebb felfedező?

20:00 – Visszaindulás Hármashegyaljáról: a túra és kincsvadászat után visszatérünk a Zsuzsi Erdei Vasúttal Debrecen városába.

Egyéb tudnivalók:

  •  Büfé a helyszínen üzemel, e mellett a Természet Házában finom sütőtök és őszi-októberi gyümölcsök vásárlására is lehetőség lesz.
  •  Kérünk, hozzatok magatokkal kényelmes időjárásnak és évszaknak megfelelő esti öltözetet, elemlámpát és elegendő ivóvizet!

Csatlakozzatok hozzánk egy varázslatos éjszakai kalandra az erdőben! Várunk mindenkit szeretettel egy felejthetetlen estére!

– A szervezők –