Marco Rossi

Bosznia-Magyarország 0-2 – Rossi: a csapat visszatért

Sport

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.

A magyar csapat az első félidő végén szerzett vezetést a csapatkapitány Szoboszlai Dominik góljával, aki a második elején büntetőből állította be a végeredményt. A Szűcs Kornél személyében újoncot avató válogatott, melyet 70. alkalommal irányított Marco Rossi szövetségi kapitány, így hatodik mérkőzésén is veretlen maradt a bosnyákokkal szemben.

A magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló:

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)

Zenica, Bilino Polje Stadion, 8392 néző, v.: Anthony Taylor (angol)

gólszerző: Szoboszlai (38., 50., utóbbit 11-esből)

sárga lap: Katic (24.), Kolasinac (60.), Huseinbasic (75.), illetve Fiola (88.)

Bosznia-Hercegovina:

Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Katic, Bicakcic, Kolasinac – Bajraktarevic, Tahirovic (Saric, 79.), Gigovic (Huseinbasic, 65.), Burnic (Tabakovic, 65.) – Hajradinovic (Basic, 79.), Dzeko

Magyarország:

Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera D., 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs, 86.) – Sallai (Gazdag, 68.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 78.)

I. félidő:

38. perc: Nagy ugratta ki remek ütemben a bosnyák büntetőterület bal oldalán Szoboszlait, aki kissé kisodródva, estében az ötös sarkáról a hosszú alsó sarokba lőtt (0-1).

II. félidő:

49-50. perc: Nagy Zsoltot a lövés előtt felvágták a hazai 16-oson belül, a megítélt büntetőt Szoboszlai magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte (0-2).

“A csapat visszatért”

“Tudod, amikor egy ilyen stadionban játszol, ilyen ellenfél ellen, az nem könnyű, de hát Németország ellen sem volt könnyű. Őszintén szólva tudtuk, hogyan fognak kezdeni, de azért az első tíz percet eléggé megszenvedtük. Aztán lassacskán megérkeztünk a meccsbe, kezdtünk szép akciókat kidolgozni, aztán sokszor Vargát vagy Sallait próbáltuk megjátszani. Ők pedig helyzeteket alakítottak ki, ezeket jobban is kihasználhattuk volna, de aztán a második félidőben belőttük a tizenegyesünket, ami szerintem teljesen jogos volt, ha engem kérdezel. Aztán továbbra is tudtunk jól presszionálni és a védekezésünk is rendben volt.

A ma esti meccs is rámutatott, a csapat visszatért, a csapatszellem is visszatért, ismét a régi, mindenki dolgozik a többiekért. Ez a legfontosabb egy olyan csapat számára, mint amilyen mi vagyunk. Mi egy ilyen csapat vagyunk, minden labdáért megküzdünk.

Arra kértük a srácokat, hogy direktebben játszanak, igyekezzenek felgyorsulni és a kapu előtt lőjenek, be kell fejezni az akciókat, mert azt nem szeretném látni, hogy nem fejezzük be őket és jön egy kontra. Összességében örülök, mert amikor edző vagy, akkor a legfontosabb a csapatszellem, és az visszatért.

Nagy lépést tettünk, hogy az A divízióban maradjunk, sőt megvan a lehetőségünk, hogy a rájátszásba jussunk. De még mindig Németország és Hollandia áll előttünk, nehéz elképzelni, hogy megelőzhetjük őket, papíron, matematikailag akár megvan az esély erre. Ugyanakkor Hollandia ellen idegenben játszunk, az nagyon nehéz lesz, két lábbal kell a földön állnunk” – értékelt Marco Rossi az M4-nek.