Nyitrai Zsolt

Számít a magyar gazdákra a kormány

Gazdaság

Magyarország Kormányának egyik legfontosabb szövetségesei a magyar gazdák, ezért mindig kikérjük véleményüket az őket érintő fontos döntések előtt és meghallgatjuk kéréseiket.

Erről közösségi oldalán tájékoztatott Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. Hangsúlyozta, “együtt védjük meg a magyar földet és küzdünk a gazdák érdekeiért” az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége alatt is.

A videóban Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke azt mondta: “fontos, hogy értsük egymás gondolatait, gazdák gazdákkal fogjanak össze és közösen szolgáljuk azokat az embereket, akik a mi termékeinket használják fel”.

Fontosnak nevezte az is, hogy Európában gazdaközpontú agrárirányítás legyen. A Magosz elnöke kiemelte, hogy a kormánnyal az együttműködés adott és a soros elnökség ideje alatt Magyarország meghatározó szerephez jut.

“Ezt úgy kell kihasználnunk, hogy közösen, együttműködésben egy gazdaközpontú, erős, polgárait szolgáló, polgárait egészséges élelmiszerrel ellátó európai gazdaságot építsünk” – mondta Jakab István.