Kota Gabriella

Románozott, őrjöngött a magyar teqballversenyző, mert nem értett egyet a bíró döntésével

Sport

Példátlan eltiltásra számíthat Kota Gabriella teqballos, miután sportemberhez méltatlanul viselkedett a Teqball World Series budapesti tornáján.

A Sportal szerint az eset úgy történt, hogy a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap elleni mérkőzésen a győzelmet jelentő pont után heves reklamálásban tört ki a magyar vegyespáros – Kota és Katz Balázs -, ugyanis véleményük szerint „csusza” (edgeball) született. A szabályok értelmében ilyenkor nincs pont, és újra kell játszani a labdamenetet, a román játékvezető azonban helybenhagyta az ítéletet, amivel a lengyelek jutottak be a vasárnapi döntőbe.

Kota a mérkőzést követően Instagramon is megosztott egy sztorit, amit később törölt, ebben pedig az „utálunk szar Románia”-szöveg állt. Pechére ezt a szövetség illetékesei is látták, így a pályán és azon kívül tanúsított magatartásáért kizárták a szombati női páros versenyből (ahol Ács Krisztinával indult volna a szám egyik esélyeseként), továbbá a vegyesben szerzett pénzdíját (600 dollár) és világranglista-pontjait sem tarthatja meg (Katz Balázs igen).

A Sportal információi szerint Kota precedensértékű eltiltásra számíthat –, erről a szervezet etikai bizottsága várhatóan a jövő hét elején hoz hivatalos döntést.

Az eset 10 óra 25 perctől látható: