Jön a Diószegi Nap és a IX. Diószegi Kupa

Helyi hírek

A Diószegi Napok keretében 2014 óta rendszeresen rendezi meg a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskolában a meghívásos női Röplabda Tornát, a Diószegi Kupát, Osánné Kecze Dóra testnevelő tanár és röplabdaedző.

A pandémiás éveket kivéve folyamatos ennek szervezése és lebonyolítása. A testnevelő kiemelt figyelmet fordít a felnövekvő generáció egészségfejlesztésére, ennek érdekében igyekszik az élményalapú, szervezett testmozgás lehetőségét biztosítani. A verseny célja: az edzéseken elért fejlődés bemutatása, a röplabda sportág népszerűsítése, valamint felkészülés a városi, megyei Diákolimpiára. A versenyt a hivatalos versenyszabályok szerint bonyolítjuk le, hivatalos versenybíróval, de mégis barátságos hangulatban. A Diószegi Nap programjai közt fogadjuk a többnyire egyházi fenntartású Oktatási Intézmények csapatait, edzőit. A kezdetekben még négy, a későbbi években már hat, ebben a tanévben pedig 8 csapatos rendezvényt szerveztünk a verseny népszerűségének köszönhetően.

Az ez évi IX. Diószegi Kupán résztvevő csapatok: Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium; Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium; Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona; Szent József Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium; Debreceni SZC Irinyi János Technikum és a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola. A sorozatmérkőzések alatt gyorsan fejlődik a diákok sportmozgása, játéka, miközben erősödik a csapathoz tartozás érzése és a sikerhez jutás élménye, mindez a fair play szellemében. Az elkövetkező években is folytatni szeretnénk az ilyen jellegű tehetséggondozást, hiszen olyan motiváló erővel bír a diákok körében, amit a testnevelés órai kereteken kívül lehet csak igazán elérni, ezzel is követve a „Mozdulj Debrecen!„ szellemiségét.