A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában járt a Tajpej Képviseleti Iroda

Helyi hírek

Szeptember 26-án a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába látogatott Stacey Huey-Lan Wu, a Tajpej Képviseleti Iroda gazdasági részlegének igazgatója, valamint Szabadi Zsolt gazdasági asszisztens. A találkozón a megyei iparkamarát Dr. Skultéti Éva főtitkár, Kőrösi Vanda nemzetközi ügyek osztályvezető és Dr. Kiss András gazdaságfejlesztési és innovációs osztályvezető képviselték.

A találkozó fő célja a két ország kölcsönös megismertetése volt. Dr. Skultéti Éva főtitkár bemutatta Hajdú-Bihar megye legfontosabb piaci jellemzőit, s ennek kapcsán ismertette a HBKIK történetét, feladatait és külföldi kapcsolatait.

Stacey Huey-Lan Wu igazgató Tajvan gazdaságának működésébe engedett betekintést és szemléletesen bemutatta a magyar-tajvani gazdasági kapcsolatokat, valamint magát az országot, kitérve a főbb gazdasági mutatókra és kereskedelmi volumenre, mindezt összehasonlítva más országokéval is. Kiemelte Tajvan jelentős exportját a Magyarországra érkező ICT eszközök és alkatrészek terén. Emellett említést tett a Magyarországon működő tajvani multinacionális vállalatok kiemelt szerepéről.

Fotó: HBKIK