Érpataki termelői piac Hadházy Ákossal

Hadházy Ákos megtalálhatta Kelet-Magyarország legfurcsább “termelői piacát”

Ország

116 millió (!) forint uniós pénzből készült Érpatakon – pontosabban távol a falutól, kilométerekre a településtől egy úgynevezett “termelői piac” – derül ki Hadházy Ákos Facebook-posztjából.


Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A független képviselő felidézi, az épületre a pénzt a „Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány” kapta.

Akármilyen jól hangzik is, azt nem tudni, hogy mik ezek a kulturális értékek. Az alapítvány tartja fönt viszont a „Zsindelyes Cottage” nevű, egyen-parasztházakból álló villaparkot és esküvői rendezvényhelyszínt. A honlap szerint a komplexumot 2018-ban kezdték építeni, azóta nem sok kulturális érték keletkezhetett ott

– jegyzi meg Hadházy.

A politikus úgy tudja, a helyiek szerint ez is Simon Miklós országgyűlési képviselő testvérének (Érpatak alpolgármesterének) érdekeltsége, bár az alapítvány kurátora nem ő. A cégjegyzékben viszont megtalálható a lakcíme, eszerint ő is Zsindelyestanyán lakik (az alapítvány postacíme Érpatak, Zsindelyestanya 1, Simon Barnabásé néhány házszámmal odébb van).

Hadházy Ákos arra is emlékeztet posztjában, hogy Simon Miklós fideszes képviselő családja alsó hangon 700 millió forint EU-s támogatást szívott le.