Nagyvárad-London repülőút

Októberben indulnak a HiSky légitársaság menetrendszerinti járatai Nagyvárad és London között

Európa

Október derekán indulnak a moldovai HiSky légitársaság menetrendszerinti járatai Nagyvárad és Bukarest, illetve Nagyvárad és London között- – írja a Maszol.ro,

A vállalat az önkormányzat támogatásával, az Air Oradeával partnerségben működteti a járatokat.

A londoni gépek október 15-től indulnak, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként. Egy jegy alapára jelenleg 49,99 euró, azaz oda-vissza 100 euró, de ugyanúgy nő az ár, ha csomaggal utazunk. Egy 10 kg-os kézipoggyásszal együtt 130 euró egy út ára, tehát oda vissza 260 euró. Az út mindössze 2 óra 45 perc.

A nagyváradi önkormányzat 2021-ben alapított saját légitársasága, az Air Oradea nem tudott működőképessé válni az elmúlt években, ezért kerestek tapasztalt partnert a járatok működtetéséhez. Eredetileg az önkormányzat 3 millió eurót ajánlott, de végül 750 ezer euróval száll be a társulásba. Egészen pontosan évente 150 ezer euró lesz a hozzájárulása az Air Oradeán keresztül a járatok működtetéséhez. A megállapodás öt évre szól, a kisinyovi székhelyű HiSky-nak pedig Nagyváradon is lesz munkapontja – írja a romániai magyar portál.