Anderlecht-FTC 2-1

Kikapott a Fradi Brüsszelben

Sport

A Ferencváros labdarúgócsapata 2-1-s vereséget szenvedett a belga Anderlecht otthonában az Európa-liga főtábláján.

A mérkőzés első helyzete a magyar bajnok előtt adódott, de Traoré lövése levágódott a védőkről. A folytatásban a hazaiak többet birtokolták a labdát, helyzetekig is eljutottak, de Dibusz több nagyszerű védést is bemutatott.

A Fradi kontrákkal próbálkozott, sikerült is helyzetbe kerülni, de a befejezésekbe mindig csúszott valami hiba. A túloldalon Edozie két veszélyes lövéssel is próbálkozott, de a magyar kapus ezeket is hatástalanította.

A második játékrészt talán még nagyobb lendülettel kezdte a belga együttes, amit a Fradi védői többször is csak szabálytalanul tudtak megállítani. Az első helyzet viszont Varga Barnabás előtt adódott, de a kapus könnyedén védte.

A 60. percben egy bal oldali támadás végén Verschaeren váratlanul ellőtte a labdát, Dibusz egy ütemmel később indult el a nem túl erős lövésre, amely így a bal alsó sarokba gurult. Öt perccel később Botka hozott össze egy teljesen feleslege 11-est, amit Dolberg magabiztosan értékesített. Dibusz ugyan rajta volt a labdán, de a dán játékos olyan erővel rúgta meg, hogy nem volt esélye.

A Fradi a hajrában cserékkel próbálkozott, emberelőnybe is került Angulo fegyelmezetlensége miatt, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. ezek után némileg váratlanul Traoré remek lövésével sikerült szépítenie, de ennél több nem volt a magyar bajnok játékában, így vereséggel kezdte szereplését az El-főtábláján.

Pascal Jansennek ez volt a második veresége a Fradi kispadján a Midtjylland elleni BL-selejtező után. A zöld-fehérek a következő körben (október 3-án) az angol Tottenham együttesét fogadják.