Magyar Péter és Vogel Evelin

Magyar Péter feljelentést tesz Vogel Evelin ellen zsarolás miatt

Ország

Magyar az ATV Egyenes Beszéd című műsorában részletesen reagált Vogel Evelin Indexen megjelent nyilatkozatára, amelyben Vogel többek között azt állította, hogy Magyar Péter nem az, akinek mutatja magát.

Az Index-interjú időzítése Magyar szerint nem véletlen, sőt, kifejezetten politikai szándék áll mögötte. A politikus úgy vélte, hogy a cikk közzététele egy előre tervezett lépés volt, amely célzottan őt próbálja lejáratni – írja az ATV.

Magyar Péter mélységesen csalódottnak nevezte magát Vogel Evelin miatt, akivel korábban közös politikai céljaik voltak. „Ez emberileg is egy mélységes csalódás számomra” – fejtette ki, utalva arra, hogy Vogel politikailag is szembehelyezkedett vele és a közös ügyükkel. Magyar azt is elárulta, hogy tavaly októberben még megkérte Vogel kezét, de azóta kapcsolatuk májusra teljesen megromlott.

Magyar Péter állítása szerint Vogel Evelin 30 millió forintot követelt tőle és párttársaitól. A politikus szerint Vogel azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kap pénzt, akkor információkat fog kiszivárogtatni vagy elmegy a Fideszhez. „30 millió forinttal zsarolt minket, és ha nem kap pénzt, akkor kitálal vagy elmegy a Fideszhez, valós vagy valótlan információkat közölve” – mondta Magyar. A politikus azt is állította, hogy Vogel kapcsolatban áll a Fidesz vezetőivel, és havi 5 millió forintot kap.

Legendás vízilabdázó lányával jött össze Varga Judit férje

Az interjú során Magyar arról is beszélt, hogy Vogel hang- és képfelvételeket készített róla és párttársairól, és ezek a felvételek súlyosan befolyásolták kapcsolatuk megromlását. Bár Magyar Péter tudott a felvételek létezéséről, szerinte azok készítése jogszerűtlen volt. „Felvételeket készített, de ezeket nem egy országot megrengető politikai ügyben használta fel, mint ahogy én tettem a Fidesz korrupciós ügyeivel” – mondta a politikus.

Magyar Péter megerősítette, hogy feljelentést tesz Vogel Evelin ellen zsarolás miatt. Hozzátette, hogy ez egy mélyen fájdalmas ügy számára, és sajnálja, hogy ilyen helyzetbe került: „Mélységes csalódás, hogy egy hölgy ilyet tesz, és nagyon sajnálom őt is és a családját is, hogy ide jutottunk.”

Magyar azt is szóvá tette, hogy szerinte Vogel Evelin tudatosan használja fel a Fidesz propagandamédiáját, annak ellenére, hogy korábban ez a média Vogel édesanyját is „bántalmazta”. „Az én volt barátnőm elmegy abba a propagandamédiába adni egy interjút, amely áprilisban és májusban egy hónapon keresztül gyalázta az ő édesanyját” – fejtette ki Magyar, ezzel is érzékeltetve a helyzet morális hátterét.