Kárpátalján segített a debreceni küldöttség

Kárpátalján segített a debreceni küldöttség

Helyi hírek

A Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével Kárpátaljára látogatott a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség küldöttsége, melyhez csatlakoztak a Debreceni Karitatív Testület vezetői 2024. szeptember 24-én.

Oláh István, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora Beszterczey András, az egyházközség lelkipásztora, valamint Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke és Bódor Edit, a testület elnöke utazásának célja az volt, hogy tájékozódjanak az orosz-ukrán háború árnyékában élő kárpátaljai magyarság helyzetéről, megbeszélést folytassanak hosszú távú együttműködésről Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökével Beregszászon, valamint Csongor községben ifjabb Pocsai Sándor lelkésszel.  A csongori a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség testvérgyülekezete.

A debreceni küldöttség tagjai biztosították a kárpátaljaikat arról, hogy az anyaország továbbra is gondoskodni fog nemzettestvéreinkről, s közösen keresték a további lehetőségeket arra, hogy ebben konkrétan Debrecen városa hogyan tudna segíteni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség egyébként már hosszú évek óta támogatja a kárpátaljai magyar közösségeket. Az egyházközség küldöttsége most pénzbeli adományt és tartós élelmiszereket vitt a kárpátaljaiak számára, a Debreceni Karitatív Testület vezetői pedig tartós élelmiszereket (rizs, cukor, konzervek, száraztészta) adtak át.