Puszta kézzel ölte meg a nagymamáját egy 12 éves fiú Hetényben

Ország

Ököllel támadt saját nagymamájára egy 12 éves fiú Hetényben, Szlovákiában. Az idős asszony a sérülések következtében később életét vesztette – írja a Parameter.sk.

A támadás szeptember 12-én történt, amikor a nagymama súlyos sérülésekkel került kórházba, ahol múlt szombaton elhunyt. A rendelkezésre álló információk szerint a fiú azért ütötte meg az idős nőt, mert az egy tanárnőnek adott igazat, aki panaszt emelt a gyermek iskolai viselkedése miatt.

A helyi iskola közleménye szerint a fiú mentálisan súlyosan instabil, korábban már két osztálytársát is annyira megverte, hogy azok kórházi ellátásra szorultak. Az iskola külön szakpedagógusokat rendelt mellé, de a helyzet annyira súlyosnak bizonyult, hogy három szakértő is beismerte, nem tudnak javítani rajta. Ezt követően egyedi tantervet dolgoztak ki a számára.

Magyari Ferenc, a község polgármestere azt mondta, hogy a fiú családja rendkívül rossz anyagi helyzetben van, olyannyira, hogy az önkormányzat rendszeresen elenged számukra bizonyos díjakat. Emellett többek között élelmiszert, higiéniai termékeket és üzemanyagot is biztosítanak számukra, ahogy a fiú esetenkénti pszichiátriai kezelésének útiköltségeit is megtérítik nekik.

A nehéz anyagi körülmények mellett tovább nehezítette a fiú életét, hogy apja egy alkoholista visszaeső bűnöző, aki rendszeresen bántalmazta családját és jelenleg is börtönben van.

A Nyitrai Kerületi Ügyészség szóvivője szerint az eredetileg súlyos testi sértés miatt indított eljárást várhatóan emberölésre fogják minősíteni.