Le Primore Hotel & SPA

34 milliárdból épül új luxusszálloda Magyarországon

Gazdaság

Európa egyik legkülönlegesebb termáltava, a Hévízi-tó és annak gazdag élővilága ihlette azt a Hévízen épülő hotelt, amely hazánkban a legnagyobb prémium spa szálloda lesz. 

A 34 milliárd forint értékű, 3,39 hektáron elterülő beruházás összköltségének 23,48 százalékát (8 milliárd forintot) a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatta – idézi a szálloda közleményét a Hírbalaton.

„A 2025 tavaszán megnyíló Le Primore Hotel & SPA garantáltan felhelyezi magát Európa exkluzív desztinációs spa szállodáinak a térképére, jelentős lendületet adva ezzel Hévíz turizmusának és a térség gazdasági növekedésének” – így a közlemény.

hotel egyedi építészeti megoldásokkal és modern infrastruktúrával készül, amelyek célja az exkluzív vendégélmény megteremtése.

A hatszintes szállodakomplexum kiterjedt spa kínálattal rendelkezik: három nagyobb méretű szaunavilág, balinéz-, privát- és kids spa, valamint egy hamam várja majd a vendégeket. Az épület összesen 285 szobával és lakosztállyal rendelkezik, a legfelső szinten penthouse lakosztályokkal, infinitymedencével valamint egy rooftop fine dining étteremmel és bárral nyújt prémium szintű szolgáltatásokat a wellbeing és spaturizmus területén.

A hotel logója a térségre jellemző szimbólumokat tartalmaz, mint a vadkacsa nyakán található zöld szín, a tavirózsa és Hévíz régi elnevezéséből (Hewyz) a dupla W betű.

A 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium élén dr. Varga János vezérigazgató áll, a projekt célja pedig, hogy Magyarország leendő legnagyobb prémium spa szállodája új mércét állítson fel mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A szálloda közleménye szerint a hotel megnyitása több mint 300 új munkahelyet teremt, és várhatóan növeli Hévíz régiójának turisztikai bevételeit. Kiváló infrastruktúrájának köszönhetően nemzetközi konferenciák, rendezvények és exkluzív események számára is ideális helyszínné válhat, további bevételi forrást teremtve a helyi gazdaság számára.

Fotó: Le Primore Hotel & SPA