MBH Bank DVSC

Gigahitelt vett fel a DVSC Mészáros Lőrinc bankjától

Gazdaság

Idén május végén jelentős, 700 millió forintos kölcsönt vett fel a DVSC Futball Zrt. Mészáros Lőrinc bankjától, az MBH-tól – szúrta ki a 444.hu a hitelbiztosítéki nyilvántartásban.

A kölcsön biztosítékaként elzálogosították a DVSC és az MLSZ között létrejött szerződés alapján befolyó összegeket.

A hitel összege a DVSC Futball Zrt. tavalyi árbevételének a negyede. A felvett 700 millió forinttal gyakorlatilag megduplázták a fennálló adósságállományt, egyben Mészáros Lőrinc érdekeltsége lett a focicsapat legnagyobb hitelezője.

Az MBH Bank, a DVSC Futball Zrt. és a Debreceni VSC labdarúgócsapatának otthont adó Nagyerdei Stadiont üzemeltető DNS Kft. júliusban együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében az MBH Bank Private Banking üzletágának arculati elemeit viselik majd a létesítmény belső VIP terei.

Az MBH Bank Nyrt. 99,12%-os tulajdonosa a Magyar Bankholding Zrt. A Magyar Bankholding Zrt. tulajdonosa majdnem 50%-ban Mészáros Lőrinchez köthető, 30,35%-ban a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül a Magyar Állam, és valamivel több mint 20%-ot Száraz István birtokol, aki Matolcsy Ádám köréhez tartozik.