PROFI-T-ABILITY társasjáték Debrecenben

Társasjáték segítségével kóstolhatnak bele a logisztika világába a debreceniek

Helyi hírek

Szeptember 27-én Debrecenben rendezik a PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjáték harmadik országos bajnokságának régiós fordulóját. Az eseményt szabadtéri játéknappal egészítik ki – közölte az önkormányzat.

A debreceni régiós döntőn a Szakképzési Centrum iskoláinak diákjai mérik majd össze tudásukat. A társasjáték nem igényel logisztikai alapismereteket, így bárki bátran csatlakozhat a versenyhez, ami megmutatja, kik azok, akiknek jó érzékük van a szakmához.

Debrecenben jelenleg is dolgoznak olyan infrastrukturális fejlesztéseken, amelyek a logisztikai iparágat szolgálják. A városban mintegy 250 társas vállalkozást tartanak számon ebben az ágazatban, több mint háromezer ember foglalkozik logisztikával – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

Hozzátette, itt egy nagyon komoly növekvő tendencia van, 2020 és 2022 között közel 50 százalékos emelkedés történt a városunkban a logisztika területén, a logisztikai cégek árbevétele tekintetében, és a létszám is nem ezzel egyenes arányosságban, de nőtt 4,35 százalékkal.

Szeptember 27-én, a debreceni régiós döntő mellett szabadtéri játéknapot is rendeznek a Kossuth téren, így a járókelőknek is lehetőségük lesz kipróbálni a logisztikai társasjátékot. Rossz időjárás esetén az eseménynek a Kölcsey Központ ad otthont.

Fotó: debrecen.hu