Bese Gergő atya meleg

Melegpartikra járt és pornóoldalakra is felkerült a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Ország

Itt az újabb fideszes “Szájer-botrány” – írja a Válasz Online. A lap kormányközeli források alapján szellőztetett meg igen necces sztorikat Bese Gergő dunavecsei plébánosról.

A Válasz Online információi szerint Bese melegpartikon vett részt, és hosszú távú, intim kapcsolatai voltak más férfiakkal. Az erről szóló dokumentum a legfelsőbb kormányköröket is elérte.

A portál négy kormánypárti politikussal beszélt, akik egybehangzóan megerősítették, hogy videófelvételek és üzenetváltások bizonyítják az esetet, és a felvételek melegpornó oldalakra is felkerültek. Az ügy azért lehet különösen kínos kormánynak, mert Bese Gergő az utóbbi években többször is a “politikai kereszténység” egyik legismertebb képviselőjévé vált.

Bese Gergő atya meleg
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Schmitt Pál volt köztársasági elnök (j3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Bese többek között megszentelte a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita kolostort, valamint a Pesti Srácok és a Megafon irodáit. Felszólalt az LMBTQ-propaganda ellen, kritizálta a papi hivatást elhagyó Hodász Andrást, és rendszeresen publikált a Rétvári Bence köréhez tartozó Vasárnap.hu-n. A 2022-es választási kampányban templomi szószékről kampányolt a Fidesz-KDNP mellett, és legutóbb a párizsi olimpia megnyitóját bírálta.

Bese a portál megkeresésére nem reagált. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek sem, ám a lap értesülései szerint Bábel megrendült a hír hallatán, mivel jó kapcsolatban állt Besével, de nem tudott a kettős életéről.

Később az érsek közleményben jelezte: Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.