Lezárták a szántódi strandot

Lezárta a strandot a pórnép elől a közpénzmilliárdokkal kitömött luxushotel – Orbán veje állhat a háttérben

Ország
Csavarokkal és biciklilakattal zárták el a magyarok elől azt a szántódi partszakaszt, amit Tiborczék azzal a kötelezettséggel kaptak meg az önkormányzattól, hogy egy 10 méter szélességű partsávot szabadon átjárhatónak hagy meg – mutatott rá Facebook-posztjában Hadházy Ákos.

Az oda vezető keskeny járdát felveri a gaz a kapun pedig cinikus felirat díszeleg: “Vészkijárat, kérjük szabadon hagyni”. A politikus emlékeztet, tavaly a területet Tiborczéknak átjátszó polgármesterrel még azzal mentegetőzött, hogy ő mindennap lejár ellenőrizni, hogy nyitva van-e a kiskapu. Nos, úgy látszik, már nem jár le.
Hadházy szerint már az is vérlázító volt, hogy a csak ezen a kiskapun és a szűk járdán lehetett megközelíteni az egyik legszebb panorámájú balatoni partszakaszt (bár a kaput már akkor is csak azután nyitották ki, hogy először megmutatta, hogy zárva van) De az valami egészen mocskos dolog, hogy az emiatt kialakult felháborodás és sajtózaj elülte után egyszerűen csavarral és biciklizárral lezárták a vészkijárattá átnevezett kaput.

Pláne azután, ha tudjuk: 6 milliárd adófizetői támogatást is kapott a pofátlan luxuskomplexum, a maradékot pedig az az orosz kémbank finanszírozta, amiben most is ott fekszik kb 20 milliárd forint az Önök pénzéből.
A területen amúgy egy luxuslakópark, egy élményfürdő és egy négycsillagos szálloda terpeszkedik. Hogy az ez részben Tiborczé is, az Hadházy szerint csak sejthető. Eredetileg az övé volt, de aztán a projektet eladta Szepesi Richárdnak. Ezután viszont társtulajdonos lett benne egy magántőkealap (Central European Oppurtinity II): a magántőkealapokat azért hozták létre, hogy a tulajdosok láthatatlanok legyenek, de a Válaszonline azért megtalálta a kapcsolatot Orbán veje és az ominózus tőkealap között (is). Ja, és ne felejtsük: a Balaland épületében nyitotta Orbán Ráhel a a második luxus-bababoltját – írja a politikus.
A szálloda vezetője az RTL Híradónak azt nyilatkozta, a strandra bárki bemehet, de csak a főbejáraton keresztül: