Berettyóújfalu tehervonatra mászós gyerek

Felelősöket keres az édesanya, akinek fiát súlyos áramütés ért a berettyóújfalui vasútállomáson

Helyi hírek

A tiltó táblák ellenére mászott fel barátaival egy 15 éves fiú vasárnap egy tehervonatra a berettyóújfalui vasútállomáson. A fiatalt áramütés érte, életveszélyes állapotban szállították kórházba – írtuk meg korábban.

Az RTL úgy tudja hogy a 15 éves gyerekhez a 14 éves testvére hívta ki a mentőket. Mindkét gyerek a közeli gyermekotthonban él, onnan szöktek el a baleset napján is. A fiúk édesanyja azért adta be az otthonba a gyerekeit, mert nem tudott róluk megfelelően gondoskodni, most pedig a felelőst keresi. A nőnek összesen hat gyereke van, a testvérek körül hárman élnek a berettyóújfalui gyermekotthonban, a fiúkon kívül az egyik lánya is.

Az anya szerint a kisebbik fia, Bence a földön maradt, a testvére Csaba és másik két gyerek ment fel a vonat tetejére. Állítólag a kisfiú azt mondta, azért megy előre, hogy ne a többi gyereket büntessék meg az intézetben. Ezután történt a baleset.

A 15 éves Csaba többszörös koponyatörést szenvedett, gégemetszést kellett nála végezni, mert annyira megégett a nyaka, továbbá zúzódott a tüdeje, a lépe és combnyaktörése is lett.

A 15 éves Csabát a budapesti Bethesda kórházban ápolják, öccse, Bence is kórházba került, mert sokkot kapott. Az esettel kapcsolatban nyomoz a rendőrség is. Az érintett gyermekotthon nem nyilatkozott a csatornának a történtekről.