Játszótér Debrecenben, a Vargakertben

Új játszóteret kapott Debrecen

Helyi hírek

Új játszótér készült el a debreceni Vargakertben, a részletekről 2024. augusztus 14-én tartott sajtótájékoztatót Piros Zoltán a városrész önkormányzati képviselője.

Piros Zoltán elöljáróban elmondta, hogy a Vargakert nagyon komplex városrész, amelyet az utóbbi időszakban sok kisgyermekes család választott lakóhelyéül. Ezért számos lakossági megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy a szomszédos telken lévő játszótér felújításra szorul. Hozzátette, hogy erre nem volt lehetőség, ugyanis az egy magántulajdonban lévő terület, viszont sikerült egy alkalmas önkormányzati tulajdonban lévő területet találni, ahol a nyár folyamán elkezdődött egy új játszótér kialakítása, amit az elmúlt napokban befejeztek, és már sok család részéről érkezett hozzá pozitív visszajelzés.

A képviselő kiemelte, az eddig kihasználatlan területen a szükséges előkészítési és tereprendezési munkák után egy modern, négy játszóeszközből álló játszóteret hoztak létre. A játszóteret használó családok kényelmének növelése érdekében padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek el, valamint gondoskodtak a növényzet ápolásáról és kezeléséről.

A fejlesztés bruttó 15 millió forintos költséggel, az önkormányzat saját forrásából valósult meg. Az ősz folyamán folytatják a terület parkosítását, valamint újabb padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek el.

Piros Zoltán elmondta, hogy a városrészben 2019 óta sikerült a Közép utcai Óvoda energetikai korszerűsítését elvégezni, valamint a Zelemér utcán épült meg néhány hónappal ezelőtt egy új bölcsőde.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a városvezetés célja komplex városfejlesztési stratégia mentén folyamatosan jobbá tenni a debreceniek életminőségét, így a játszóterek fejlesztése kiemelt pontja volt az elmúlt évek fejlesztéspolitikájának. A Zöld Város Program keretében megépült 9 új játszótér, megtörtént 25 játszótér felújítása, 146 új játszóeszköz kihelyezése, valamint 141 játszóeszköz felújítása.

Fotó: debrecen.hu