Vojtina Bábszínház Debrecen

Augusztus 25-én nyitja az új évadot a Vojtina Bábszínház társulata

Kultúra

Az Idesüss a Figurásra! című hagyományos évadnyitó vigassággal nyitja az új évadot a Vojtina Bábszínház társulata augusztus 25-én (vasárnap) 10 órától a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.

A mulatság repertoárján rögtön két előadás szerepel. Elsőként Malac és Liba, a két szeleburdi hős kalandjain mulathatnak kicsik és nagyok. Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, amellyel igazi közös, családi élmény lesz az előadás. A KL Színház produkciójában, a Malac és Libában két bravúros bábszínész, Berta Csongor és Czéh Dániel keltik életre a bábokat.

Titkos receptek alapján főznek is majd, de nem malacot és libát, hanem padlizsánt, hogy krémet készítsenek belőle. A másik KL Színházas előadás címe: Padlizsánkrém székelymenyecske módra igencsak rejtélyes, mert aki segített már padlizsánkrémet készíteni az anyukájának, nagymamamájának, elképzelni sem tudja, hogyan történhet mindez székelymenyecske módra. Augusztus 25-én ez is kiderül, A székely menyecske meg az ördög című közismert magyar népmese alapján íródott krémkészítéssel egybekötött tárgyjátékból, amelyben a fakanál és a konyharuha a főszereplő. Népmese konyhanyelven, népdalokkal ízesítve Markó-Valentyik Anna előadásában.

És mi lesz még? Mindenki rophatja a táncot a Vojtina24-re: a társulat tagjai zenészekkel kiegészülve szolgáltatják majd a talp alá valót, de előtte, az előadásokhoz kapcsolódva gasztronómiai, avagy konyhaművészeti ügyességi vetélkedőt is rendeznek. Lehet majd gólyalábazni, mindenféle érdekes reneszánsz játékot kipróbálni, és persze elmaradhatatlan a kézműveskedés, a bábkészítés és a babusgató a legkisebbeknek.

A jegyek ára a helyszínen 2000 forint, a családi belépőjegy 3 vagy több fő esetén 1700 ft/fő, elővételben 1500 forint. A Vojtina Kálvin téri jegypénztára már nyitva tart. Kapunyitás 9 óra 50 perctől.

Fotó: Éder Vera (a Malac és a Liba című előadás egyik mozzanata)