Mostantól három napig minden a lovakról szól Hajdúszoboszlón

Helyi hírek

Augusztus 2-4. között jön a Tiszántúl egyik legnagyobb lovas rendezvénye, a 43. Kösely Kupa, a Hajdúszoboszlói Lovasfesztivál. Parádés lovasfelvonulás, lovas show, sőt, díjlovas, díjugrató, csikós és fogathajtó verseny várja az érdeklődőket. Péntek este fellép az ország egyik legkedveltebb rapper-énekese, Curtis, majd DJ Regán Lili szórakoztatja a nézőket. Szombaton a János vitéz című különleges lovas színházi előadást láthatják az érdeklődők, melyben Pintér Tibor játssza a főszerepet. A három napos fesztiválon interaktív lovas bemutatókkal, kézműves vásárral és számtalan gyerekeknek szóló programmal készülnek a szervezők. 

A hajdú hagyományokra emlékezve

Immáron 43. alkalommal rendezik meg a lovas hajdú ősöknek és a hajdú hagyományoknak emléket állító lovasfesztivált Hajdúszoboszlón. A rendezvény az elmúlt 4 évtizedben megőrizte alapvető tulajdonságait: rangos lovas verseny, látványos kiegészítő programokkal mely az egész család számára kitűnő kikapcsolódási lehetőség. Az interaktív lovas programokon túl, az érdeklődők megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, megvásárolhatják a helyi népművészek portékáit. Idén is számos program várja a gyerekeket, lesz mesterségek bemutatója, kukorica ugráló, táncház, kézműves foglalkozás, hajfonás, hungarikum kutyafajták bemutatója és természetesen a rendezvényen több tucat lóval is megismerkedhetnek a gyerkőcök.

Curtis- és DJ Regán Lili-koncert, lovas színház és megannyi lovas program három napon át

A rendezvény augusztus 2-án 18 órakor nyílik meg ünnepélyes keretek között. Hajdúszoboszló főterén. 18:30-tól innen indul a látványos, parádés lovasfelvonulás, a Szilfákalja, a Fürdő, a Gábor Áron utcákon át egészen a rendezvény fő helyszínéig, azaz a repülőtérig.  

A felvonulás után, 21 órától a hazai zenei élet egyik legkedveltebb rapper-énekese Curtis ad koncertet. Az énekes egy különlegességgel is készül a hajdúszoboszlói közönségnek: pénteken adja elő első alkalommal élőben pár napja megjelent, Kegyelem című legújabb szerzeményét. Az este 22:30-tól a rádiókból jól ismert Regán Lili DJ bulijával folytatódik, majd DJ Strobi zenél tovább. 

Szombaton és vasárnap a lovas versenyeké a főszerep, lesz csikós-, díjlovas, népies fogat-, fogathajtó és díjugrató verseny. Emellett fajtabemutató, díjlovas bemutató, valamint csikós- és pusztaötös bemutató, illetve fogatparádé várja az érdeklődőket. Idén a hungarikum kutyafajták is bemutatkoznak. A fesztivál egyik legjobban várt eseménye a János vitéz című lovas színházi előadás, melyet szombat este 20 órától láthatnak az érdeklődők. A Nemzeti Lovas Színház élő lovakkal viszi színpadra Petőfi Sándor művét. János vitézt Pintér Tibor, „Tenya”, Iluskát Becz Bernadett alakítja majd. Az előadás után, 22:30-tól DJ Audrey és DJ Lina bulija zárja az estét.

A háromnapos rendezvény napközbeni programjai ingyenesen látogathatók, az esti koncertek és a lovas színházi előadás jegyváltás ellenében tekinthető meg.  Jegyek kaphatók a művelődési házban, a tourinform irodában, a helyszínen, valamint online a tixa.hu-n (https://tixa.hu/szoboszlokultura). Bővebb információk a rendezvény Facebook-eseményében.