Mérges lány, agresszív

Iskolai védőnőt bántalmazott egy dühös hajdúsámsoni anya

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség a nővel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a sértett egy hajdúsámsoni iskolában dolgozik védőnőként. 2024. február 5-én az intézményben tisztasági vizsgálat utáni ellenőrzést végzett, és ismételten megnézte azokat a diákokat, akiknél korábban serkéket észlelt.

Feladatának ellátása során a védőnő kihívta a testnevelés óráról a vádlott mostohagyermekét és a folyosón megbeszélték a megfelelő kezelést.

Az elkövető ezt megtudta és nagyon dühös lett, ezért 2024. február 8-án, reggel bement az iskola orvosi szobájába és számon kérte a védőnőt, amiért kihívta az óráról a mostohagyermekét és ezért mindenki megtudta a problémáját.

A nő megöléssel fenyegette a sértettet, aki felszólította a vádlottat, hogy távozzon, ekkor ő megfogta és rángatni kezdte a két karját, közben pedig fenyegette. Egyszer meg is akarta ütni a védőnőt, aki azt elhárította, így nem szenvedett sérülést. Az elkövető tettének az iskolaőr közbelépése vetett véget.

A Debreceni Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.