ZebraSzerda Debrecenben

Jön a 31. ZebraSzerda Debrecenben

Helyi hírek

A debreceni ZebraSzerda mozgalom meghirdette 31. eseményét – tájékoztattak a szervezők.

“Elég volt abból, hogy a fejünk felett próbáltak dönteni a sorsunkról! A »nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás« címke mögé bújva próbálnak kizárni minket, érintetteket az akkuipari kérdésekben a döntéshozatalból. Ne hagyjuk! Mi vagyunk azok, akik itt élünk, akiknek az életét közvetlenül érinti minden változás….már most! Jogunk van beleszólni a jövőnk alakulásába!”

– írták.

“A méreggyárakat nem kértük, kompromisszumokat pedig nem kívánunk kötni etikátlan beruházásokkal! Követeljük az átláthatóságot! Követeljük a közérthető, érdemi válaszokat a benyújtott kérdéseinkre! Ehhez pedig biztosítsanak megfelelő jogi környezetet is! Nem söpörhetnek minket félre jogi kiskapuk mentén! Ez a mi otthonunk, a mi életünk! Álljunk ki magunkért és egy-MÁS-ért! Tudatosítsuk, hogy a hangunkat nem lehet elnémítani!”

A 31. #ZebraSzerda demonstrációt szerdán, 17.00-18.00 között rendezik Debrecenben, a Tanítóképző Főiskolánál (Debrecen Pláza előtti kereszteződés zebrája).

“Fogj egy kartont és írd rá azt az üzenetet, amit szeretnél, hogy az emberekhez eljusson a közös ügyeinket érintően. Kérjük, kerüld a gyűlöletbeszédet! Fókuszáljunk a pozitív, építő üzenetekre….mert az egymás iránti tisztelet és megértés az útja annak, hogy egymás segítségével oldjuk meg a nyakunkba szakadt problémákat”

– üzenték a szervezők.