Debreceni repülőtér beszálló utasokkal

Bezárja debreceni bázisát a Wizz Air – itt a debreceni repülőtér válasza

Helyi hírek

Budapestre helyezi át egyetlen, eddig a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren állomásozó repülőgépét a Wizz Air. Az áttelepítésre 2024. október 27-én kerül sor, így a nyári menetrendet nem érinti a változás. Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába – közölte a légitársaság.

Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan közvetlenül emailen értesíti. A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, hogy forduljanak hozzájuk a járataikkal kapcsolatos legfrissebb információkért.

A debreceni reptér sajnálja

A Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság portálunkhoz eljuttatott közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Wizz Air légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott.

Emlékeztettek, a COVID időszakot követően a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalma dinamikusan növekszik, 2023-ban már ismételten átlépte a 300.000 fős utasforgalmat, melyet 2024- ben 10% körüli növekedés jellemez.

“Köszönhetően Debrecen és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek. Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsuk és megfeleljünk az utazóközönség elvárásainak a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatait, mint Tel-Aviv, Eindhoven és további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben”

– írták.

“Tovább folytatjuk a repülőtéren megkezdett infrastruktúra fejlesztéseket is, hogy a visszatérő és új járatok utasai számára a legmagasabb komfortot biztosítsuk. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér céljai változatlanok, a régió legjelentősebb regionális repülőtere kíván lenni” – olvasható a közleményben.