Fél év alatt több mint 5 ezer gyerek fordult meg a debreceni erdei iskolában

Helyi hírek

Június végéig 5260 óvodás, valamint általános és középiskolás diák ismerkedett egyebek mellett az erdő élővilágával, az erdész munkájával vagy épp a fenntartható erdő és vadgazdálkodás témaköreivel a NYÍRERDŐ Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolájában.

A vállalat közleménye szerint ez a létszám már most felülmúlja a 2023-as év látogatottsági eredményét. Ehhez nagyban hozzájárult az Agrárminisztérium által meghirdetett, az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával megvalósuló Iskolában az erdő program, melyen 30 Hajdú-Bihar vármegyei oktatási intézmény 2515 tanulója vett részt, ingyenesen.

A tavaszi időszakban nagyon népszerűek voltak a Fenntarthatósági témahéthez, illetve a Madarak és Fák napjához kapcsolódó díjmentes programok, és számos iskolai osztály töltötte a tanév utolsó napjait a Nagyerdőn vagy az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén. 

A nyári hónapokban a táboroké a főszerep, majd ezt követően szeptembertől folytatódik az Iskolában az erdő program, valamint új erdőpedagógiai foglalkozásokkal is várjuk a természet és annak megannyi csodája iránt érdeklődő óvodás és iskolás csoportokat – mondta Somné Huszti Anett, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola vezetője.