Az európai kereszténység újjáéledésének megalapozása – A franciaországi Globális Lelkipásztori Konferencia összegzése

Európa

A bibliai próféciák beteljesedésének feltárása
Több mint 7000 résztvevő, köztük 1000 lelkipásztor
Lee Man-Hee elnök: „Értsék meg a Jelenések könyvét és tanítsák meg a gyülekezeti tagjaiknak”
Európai lelkipásztorok, akik részt vettek: „Szeretném tanulmányozni a Jelenések könyvét”
Egyházi megújulást várnak a folyamatos eszmecserén keresztül

„A Jelenések könyvéről szóló tanítás valóban mély és csodálatos volt. Többet akarok tanulni a Bibliáról, és ha meghívnak Koreába, mostantól kezdve előkészítem a jegyemet. ”

Ezek voltak Deli Delphine Matondo, a Full Gospel felekezet lelkipásztorának benyomásai, aki június 15-én részt vett a franciaországi Párizsban tartott bibliaszemináriumon, amelynek házigazdája a Shincheonji Jézus Egyháza, a Bizonyságtétel Sátrának Szentélye (a továbbiakban Shincheonji Egyház) volt.

Ezen a lelkipásztoron kívül a bibliaszemináriumon részt vevő lelkipásztorok többsége kifejezte, hogy többet szeretne hallani a Shincheonji Egyháznak a Jelenések könyvéről szóló tanításairól.

Az eseményre egy olyan kritikus pillanatban került sor, amikor sürgős megoldásokra van szükség, mivel számos templomot, amelyek egykor a keresztény megújulás bölcsői voltak, a keresztény népesség csökkenése miatt éttermekké, bárokká, klubokká és más létesítményekké alakítanak át Európában. Ez a konferencia része a „2024 Shincheonji Biblia Szeminárium kontinensenként” (2024 Shincheonji Bible Seminar by Continent) elnevezésű rendezvénynek, amely április 20-án kezdődött a Fülöp-szigeteken, és amelyet az európai ébredés után vágyakozó lelkipásztorok számos kérése miatt szerveztek.

A több mint 7000 résztvevőt, köztük 1000 európai lelkipásztort vonzó konferencia részeként a Biblia Szeminárium előtt egy beszélgetést tartottak „A lelkipásztorok szerepe a keresztények lelki megvilágosodásában ebben a korban” címmel.

Ezt követően a résztvevők megnézték Lee Man-hee elnök „A Jelenések könyve beteljesedése és annak valósága” című videóelőadását, amelyet június 8-án Dél-Koreában tartottak.

Lee elnök előadásában azt mondta: „Isten munkája pontosan úgy valósul meg, ahogyan az a Jelenések könyvében meg van írva, amit nem lehet megváltoztatni. Mindenkinek, aki ezt az előadást hallgatja, meg kell értenie, hogy kikről beszél a Jelenések könyve. Remélem, mindannyian megértitek ezeket a szavakat, és megtanítjátok a gyülekezeteteknek. A Jelenések könyvét nem szabad megváltoztatni, és úgy kell tanítanotok a gyülekezeteteknek, hogy nem változtatjátok meg. ”

Lee elnök előadását követően Lee Seung-joo, a Simon törzs vezetője a bibliai próféciák jelentéséről és beteljesedéséről adott magyarázatot, és további megjegyzéseket intézett az európai lelkipásztorokhoz.

Lee Seung-joo törzsvezető bátorítva mondta: „A Jelenések könyvének beteljesedett szavai életadó erővel bírnak, és ha több ember újjáteremtődik Isten képmására és hasonlatosságára ezen szavak által, akkor az európai gyülekezetekben is lesz ébredés. A Shincheonji Egyház Sion Keresztény Missziós Központján keresztül, amely az elmúlt években évente mintegy 100 000 végzőst bocsátott ki, reméljük, hogy tanulni fogtok és bizonyságot tenni a Jelenések könyve 1-22. fejezetéről. ”

Miután a lelkipásztorok közötti eszmecserén keresztül egységet fogadtak, egy osztrák lelkipásztor így nyilatkozott: „Lenyűgözött, hogy a Shincheonji Egyház a Bibliában leírt prófétai igékre összpontosít. Szenvedélyes és ragyogó emberekkel szeretnék együtt dolgozni Isten országáért és munkájáért, és szeretném tudni, hogyan tudnék együttműködni és tanulni a Jelenések könyvéről. ”

Egy lengyelországi lelkipásztor is kifejezte: „Könnyekig meghatódtam, amikor láttam az európai lelkipásztorok és hívők összefogását. Szeretném megosztani ezeket az igéket több emberrel. Kérlek, mondják el nekem, hogyan terjeszthetem ezt még több emberhez”.

Az Egyesült Államokban lévő Gordon-Conwell Teológiai Szeminárium (Gordon-Conwell Theological Seminary) globális kereszténységet tanulmányozó központja szerint, amely a múlt és a jövő keresztény népességét jelezte előre, a keresztény népesség száma Európában a 2000-es években 560 millióra nőtt, idén (2024-ben) stagnál, és 2050-re várhatóan 490 millióra csökken.

Az európai társadalom modernizációja és iparosodása során a szekularizáció útjára lépett. A liberális teológia térnyerése következtében az egyházakon belül a Biblián alapuló tanítások megfogyatkoztak. Az ateizmus gyors térnyerése, a vallási pluralizmus és a különböző egyházi botrányok tovább rontották a kereszténységbe vetett bizalmat, ami megnehezítette az iránykeresést. Ebben a valóságban a Biblia Szeminárium várhatóan fordulópontot jelent majd az európai egyházak megújulásában.

A Shincheonji Egyház egyik tisztviselője elmondta: „A Globális Lelkipásztori Konferencia után sok európai lelkipásztor érdeklődött arról, hogyan tanulhatnák a Jelenések könyvét a Shincheonji Egyháztól. Előkészítünk olyan helyeket és programokat, ahol tanulhatnak, és tovább aktivizáljuk a Sion Keresztény Missziós Központokat Európa különböző országaiban, hogy bővítsük azokat a platformokat, ahol tanulhatnak. ”

A tisztviselő hozzátette: „A világ minden tájáról érkező lelkipásztorok további bibliaszemináriumokat kértek, hogy többet tudjanak meg a Jelenések könyvéről, ezért egy bibliaszemináriumot tervezünk és készítünk elő, amelyre a világ minden tájáról meghívunk lelkipásztorokat Koreába az év végén. Reméljük, hogy ez egy olyan hely lesz, ahol eggyé válhatunk Istenben és az Ő igéjében”.

Eközben a Shincheonji Egyház szerint idén június 5-ig 12 538 gyülekezettel írtak alá szándéknyilatkozatot 83 tengerentúli országban. Ezen kívül 41 országban 1 341 gyülekezet csatlakozott a Shincheonji Egyházhoz, és megváltoztatta az templomfeliratát. Továbbá május végéig 5 614 hazai és nemzetközi lelkipásztorhallgató vesz részt bibliai kurzusokon a Sion Keresztény Missziós Központban. (x)